Toast (glutenfritt) med stuvade kantareller (Vegan)
avHär kommer två favoritrecept i ett inlägg, menyn är Dadel toast med Stuvade kantareller och en gnutta lime. Ni kan laga dessa tillsammans eller separat men oavsett är det jättegott. Brödet måste ni prova för det är det absolut godaste brödet jag bakat hittills och sen är det förbannat enkelt recept också. Jag märker hur jag blir bättre och bättre med min matlagning men har fortfarande många smaker att lära mig. Hoppas ni smakar!
Du behöver 4 personer:
Bröd (Tillagningstid 40 min)
15 st urkärnade dadlar
3 ägg
2,5 dl glutenfri havremjöl
1 dl solroskärnor
0,5 dl sesamfrön
2 msk kokosolja
2 tsk bakpulver
Lite havssalt
Toppa med: Sesamfrön, solrosfrön och vallmofrön.
Lättstuvade kantareller (Tillagningstid 20 min)
1 liter färska kantareller
1 gul lök
Persilja
2 msk kokosolja
0,5 dl schalottenlökfond
1 msk glutenfri mjölmix
2 dl havregrädde
Kryddor: salt och svartpeppar (gärna ny mortlad) och färsk persilja
Gör så här:
Värm ugnen på 200 grader.
Vispa äggen fluffigt.
Därefter, mixa dadlarna i äggen med stavmixer.
Häll i resten av ingredienser och blanda noga.
Klä en brödform med bakplåtspapper.
Häll över smeten och täck över med sesamfrön, solrosfrön och vallmofrön.
Grädda i mitten av ugnen ca 30 min.
Borsta och ansa kantarellerna, samt hacka de i mindre bitar.
Värm upp en stekpanna med kokosolja.
Finhacka löken och stek tills de fått färg, tillsätta därefter persilja och kantarellerna.
Ha i havregrädden och foden.
Pudra över mjölmixen, krydda samt samka av.
Lägg kantarellstuvningen på brödskivor och strö över med finhackad persilja och lite saft från lime.