Startsida / Inlägg

Nyttigare Kanelbullar Recept

av Maria

Nyttiga bullar recept-5

Nyttiga bullar recept-6

Nyttiga bullar recept-8

Nyttiga bullar recept-7Hurra, kanelbullens dag! Här får ni ett nyttigare allternativ om ni vill baka idag eller en annan dag. Hoppas ni smakar!

Du behöver för ​ca ​10 stycken: 

​Deg
50g jäst
2,5 dl mjölk
1 dl honung
100 g kesella
1 tsk kardemumma
0,5 tsk kanel
10 dl glutenfri mjölmix
3 dl glutenfri havremjöl.
​Fyllning:
10 stycken urkärnade dadlar
100g kesella
1 msk honung
Kanel efter smak
​Gör så här: 
​Smula jästen i en bunke. Värm mjölken lite lätt i en kastrull och blanda sedan i med jästen och rör om tills den löst sig.
​Rör i kesellan, honungen, kanelen och kardemumman.Häll i mjölen och blanda väl,  knåda gärna degen med händerna. Låt degen få jäsa i 30 min.
Passa på att mixa ihop allt till fyllningen med en stavmixer.
Dela degen i två och kavla ut den första och bred ut fyllningen på degen och gör sedan samma sak med den andra.
Rulla ihop bullarna som du vill och lägg i en bakform.
Låt det få jäsa en stund till, pensla med ett vispat ägg och grädda i mitten av ugnen (220 grader celsius) i ca 10 minuter.
Njut!