Nyttigare Kanelbullar Recept
av
Hurra, kanelbullens dag! Här får ni ett nyttigare allternativ om ni vill baka idag eller en annan dag. Hoppas ni smakar!
Du behöver för ca 10 stycken:
Deg
50g jäst
2,5 dl mjölk
1 dl honung
100 g kesella
1 tsk kardemumma
0,5 tsk kanel
10 dl glutenfri mjölmix
3 dl glutenfri havremjöl.
Fyllning:
10 stycken urkärnade dadlar
100g kesella
1 msk honung
Kanel efter smak
Gör så här:
Smula jästen i en bunke. Värm mjölken lite lätt i en kastrull och blanda sedan i med jästen och rör om tills den löst sig.
Rör i kesellan, honungen, kanelen och kardemumman.Häll i mjölen och blanda väl, knåda gärna degen med händerna. Låt degen få jäsa i 30 min.
Passa på att mixa ihop allt till fyllningen med en stavmixer.
Dela degen i två och kavla ut den första och bred ut fyllningen på degen och gör sedan samma sak med den andra.
Rulla ihop bullarna som du vill och lägg i en bakform.
Låt det få jäsa en stund till, pensla med ett vispat ägg och grädda i mitten av ugnen (220 grader celsius) i ca 10 minuter.
Njut!



