Startsida / Inlägg

Nyttigare Kanelbullar Recept

av Maria
Nyttiga bullar recept-5 Nyttiga bullar recept-6 Nyttiga bullar recept-8

Nyttiga bullar recept-7Hurra, kanelbullens dag! Här får ni ett nyttigare allternativ om ni vill baka idag eller en annan dag. Hoppas ni smakar!

Du behöver för ​ca ​10 stycken: 

​Deg
50g jäst
2,5 dl mjölk
1 dl honung
100 g kesella
1 tsk kardemumma
0,5 tsk kanel
10 dl glutenfri mjölmix
3 dl glutenfri havremjöl.
​Fyllning:
10 stycken urkärnade dadlar
100g kesella
1 msk honung
Kanel efter smak
​Gör så här: 
​Smula jästen i en bunke. Värm mjölken lite lätt i en kastrull och blanda sedan i med jästen och rör om tills den löst sig.
​Rör i kesellan, honungen, kanelen och kardemumman.Häll i mjölen och blanda väl,  knåda gärna degen med händerna. Låt degen få jäsa i 30 min.
Passa på att mixa ihop allt till fyllningen med en stavmixer.
Dela degen i två och kavla ut den första och bred ut fyllningen på degen och gör sedan samma sak med den andra.
Rulla ihop bullarna som du vill och lägg i en bakform.
Låt det få jäsa en stund till, pensla med ett vispat ägg och grädda i mitten av ugnen (220 grader celsius) i ca 10 minuter.
Njut!
  • Tjänstgörande redaktörer: Kristina Jeppsson, Elliot Morseth Edvinsson och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB