Nyttigare Kanelbullar Recept
avHurra, kanelbullens dag! Här får ni ett nyttigare allternativ om ni vill baka idag eller en annan dag. Hoppas ni smakar!
Du behöver för ca 10 stycken:
Deg
50g jäst
2,5 dl mjölk
1 dl honung
100 g kesella
1 tsk kardemumma
0,5 tsk kanel
10 dl glutenfri mjölmix
3 dl glutenfri havremjöl.
Fyllning:
10 stycken urkärnade dadlar
100g kesella
1 msk honung
Kanel efter smak
Gör så här:
Smula jästen i en bunke. Värm mjölken lite lätt i en kastrull och blanda sedan i med jästen och rör om tills den löst sig.
Rör i kesellan, honungen, kanelen och kardemumman.Häll i mjölen och blanda väl, knåda gärna degen med händerna. Låt degen få jäsa i 30 min.
Passa på att mixa ihop allt till fyllningen med en stavmixer.
Dela degen i två och kavla ut den första och bred ut fyllningen på degen och gör sedan samma sak med den andra.
Rulla ihop bullarna som du vill och lägg i en bakform.
Låt det få jäsa en stund till, pensla med ett vispat ägg och grädda i mitten av ugnen (220 grader celsius) i ca 10 minuter.
Njut!