Startsida / Inlägg

Nyttigare Julgodis Recept

av Maria

sockerfri-julgodis_-6

sockerfri-julgodis_-5

sockerfri-julgodis_-7

sockerfri-julgodis_-4Julgodis here I come! Det är något extra med att göra godis på jul än vilken dag som helst i veckan. Jag och Sara åkte förbi vackra Häringe slott och då hade jag med mig rawbollar doppade i choklad till mellan-tagning-snacks. Otroligt gott och hoppas ni smakar!

Du behöver för 10 stycken:

 1 dl cashewnötter

5 stycken dadlar

1 msk kojosolja

1 msk ekologisk kakao

lite pepparkakskrydda

100 g mörk choklad

Bipollen & lingonpulver till dekoration 

Gör så här: 

Mixa allt i en matberedare förutom  chokladen.

Rulla smeten till 10 stycken bollar och ställ in i frysen.

Smält chokladen i ett vattenbad och förbered en tallrik med foliepapper.

Rulla rawbollarna i det smälta choklad och lägg över dem på foliepapper.

Strö över vipollen och lingonpulver. Låt det få stå en stund i kylskåpet!

Server och njut!