Startsida / Inlägg

Nyttigare Julgodis Recept

av Maria
sockerfri-julgodis_-6 sockerfri-julgodis_-5 sockerfri-julgodis_-7

sockerfri-julgodis_-4Julgodis here I come! Det är något extra med att göra godis på jul än vilken dag som helst i veckan. Jag och Sara åkte förbi vackra Häringe slott och då hade jag med mig rawbollar doppade i choklad till mellan-tagning-snacks. Otroligt gott och hoppas ni smakar!

Du behöver för 10 stycken:

 1 dl cashewnötter

5 stycken dadlar

1 msk kojosolja

1 msk ekologisk kakao

lite pepparkakskrydda

100 g mörk choklad

Bipollen & lingonpulver till dekoration 

Gör så här: 

Mixa allt i en matberedare förutom  chokladen.

Rulla smeten till 10 stycken bollar och ställ in i frysen.

Smält chokladen i ett vattenbad och förbered en tallrik med foliepapper.

Rulla rawbollarna i det smälta choklad och lägg över dem på foliepapper.

Strö över vipollen och lingonpulver. Låt det få stå en stund i kylskåpet!

Server och njut!

 

 

  • Tjänstgörande redaktörer: Kristina Jeppsson, Elliot Morseth Edvinsson och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB