Nyttigt Tacogratäng

av Maria

DSC_1374

DSC_1381Gissa vad jag har i min matlåda? Tacogratäng med quiona och sojafärs. Det blev en sommarhit och jag tänkte låta den få göra en tidig comeback. Om ni har missat receptet så har ni den här nedan. Ta hand om er!

 

Du behöver för 3 personer:

2 dl quinoa

2 dl sojafärs (torr)

½ paket tacokrydda

1/2 burk majs

2 tomater

1 burk tacosås

1-2 dl riven ost

Gör så här: 

Börja med att koka upp quinoan.

Undertiden, hacka tomaterna och blanda med majsen i en skål. Häll sedan över quinaon när det är färdigt kokt.

Stek sedan gul löken och när det fått färg kan du tillsätta sojafärsen.

Ha nu i tacokryddan och blanda i väl

Häll tacofärsen i bunken  och missa inte tacosåsen och salten.

Häll i en form, strö över riven ost och in i ugnen i ca 10 minuter.

Servera med guacamole, gurka och salladsblad som tacobröd.

 

Juice söndag

av Maria

DSC_2880

DSC_2872Söndagen har bestått av juice och mera juice. Jag och mamma Valentina provade oss fram och resultatet blev så bra att min bror hällde i sig en flaska och såg nöjd ut. Juicer är gott så länge man gör de med kärlek. Är det så att du inte orkar juica? Då har du Filippa som räddar dig i nöden, hon är Queen J – drottningen av juiceland. Missa inte hennes juicebar på Greve turegantan 18. Ta hand om er!

Kategorier Raw

Brunch day

av Maria

DSC_2847-2

DSC_2823-2

DSC_2861

DSC_2851Lämnat in hemtentan, check. Sovit till tolv, check. Stekt massa bananpannkakor, check. Ätit massa bananpannkakor, check. Recept? Här får ni det, hoppas det smakar fluffigt gott.

 

Du behöver: 

3 ägg

1 banan

1 msk mandelmjöl (ger en bättre form)

Kokosolja att steka i

Tillbehör: blåbär och dadelsirap

 

Gör så här: 

Mixa alla ingiridenser i en smoothiemixer (blir super fluffigt då).

Stek i koksolja och använd pepparkaksform om du vill ha de runda och fina.

Servera med blåbär och dadelsirap! Yummi.

 

 

Det är en sån dag

av Maria

DSC_2826

DSC_2836Det är en sån där dag ni vet då man  blandar lyx med olyx. Jag har fixat naglarna hos bästa Eva, haft på mig myskläder hela dagen, ätit gott, samlat ihop kvitton för revisorn och skrivit på min hemtenta (läs försökt). Det allra bästa med dagen har varit min magiska dryck, varmvatten med citronskivor och kanelstång. Prova gärna!

 

 

Kategorier Frukost
Taggar nyttigt tee

Less is more

av Maria

DSC_2823

DSC_2845Jag älskar rödkål, jag älskar bladspenat, jag älskar persilja, jag älskar feta ost, jag älskar lax och det är precis den ni ser på min tallrik. Till det serverade jag kokt quinoa blandat med sojabönor. Svårare än så behöver det inte vara. Ta hand om er!

 

När fantasin sviker

av Maria

DSC_2829-2När fantasin sviker mig så väljer jag att äta allt färgglatt som finns i kylskåpet, det brukar bli bra då. Jag återkommer med mer information om vad som finns på min lunchtallrik och förhoppningsvis inspirerar det dig. Ta hand om er!

Kategorier Lunch

5 saker ni inte visste

av Maria

DSC_1747Kocken i klackar är egentligen en öppen kokbok men ibland tror jag att ni tycker det är lite kul att få lära känna mig utanför köket. Här är några saker ni inte visste om mig.

5 saker du inte visste om mig: 

1. Jag är född i Armenien.

2. Jag kan prata armeniska.

3. Jag har ca 50 kusiner.

4. Jag har tågluffat genom Europa.

5. Jag spelade fiol i 7 år.

Kategorier Allmänt

Raw Pestopasta recept

av Maria

DSC_2847

DSC_2853Efter en timme med min PT var det dags att för det jag suktat efter, min raw zucchinipasta med pesto. En fräsch rätt som tar 15 minuter att förbereda, perfekt för dig som alltid är on the go. Hoppas det smakar bra!

Du behöver för 1: 

1 zucchini

2 nävar med bladspenat

2 vitlöksklyftor

1 avokado

färsk basilika

Salt och peppar

Tillbehör: Cocktailtomater, sesamfrön och persilja

 

Gör så här:  

Börja med att riva zucchinin med antigen en potatiskalare eller en special spagettiskalare.

Koka upp vatten och häll över zucchinipastan.

Därefter ska du mixa resten av ingredienserna till en slätsmet.

Tillsätt pastan och smaka av. Ha i mer kryddor om du vill det.

Tillist ha i coctailtomater.

Hoppas det smakar!

 

Kategorier Lunch, Middag, Raw, Recept

Raw pestopasta

av Maria

DSC_2838Tänk att rawfood går lika snabbt att förbereda som snabbmat? Den här pestopasta rätten som jag gjorde tog mig endast 15 minuter och det smakar fantastiskt gott. Recept kommer inom kort!

 

 

Kategorier Lunch, Middag, Raw

En stund från er

av Maria

DSC_0105-3 kopiaUnder julen fick ni ta del utav min adventskalender på YouTube och självklart kommer jag att fortsätta med mina matlagningsfilmer. Det kommer att ske endel förändringar men jag vill även ta in era åsikter i det. Om ni har en stund över så skulle jag uppskatta om ni kom med era synpunkter. Vad kan bli bättre? Vad ska jag laga? Vilka ämnen ska jag prata om? Eller om ni har andra tankar. Tack på förhand!

Kategorier YouTube
Sida 61 av 175