Mitt mantra
avMitt mantra från sjukstugan; Jag vill ha macarons. Jag vill ha macarons nu. Jag vill vara i Paris och äta mina macarons. Jag får göra det bästa av situationen, baka en nyttiga morotskaka istället. Recept kommer snart!
Mitt mantra från sjukstugan; Jag vill ha macarons. Jag vill ha macarons nu. Jag vill vara i Paris och äta mina macarons. Jag får göra det bästa av situationen, baka en nyttiga morotskaka istället. Recept kommer snart!
Jag hade många planer för denna soliga söndag men istället lät jag persiennerna vare nerdragna och jag gömd under täcket. Höstförkylningen har kommit i kapp mig. Trots sjukstugan lagade jag en vegetarisk chili con carne för hela veckan. Smaklig måltid till er!
Du behöver:
3 dl sojafärs (jag köper min torr)
5 dl krossade tomater
1 gul lök
1 gul paprika
3 dl bönor (valfria)
½ röd chili
Krydda med salt och peppar
Kokosolja att steka i
Pastan:
1/3 vitkålshuvud
3 stycken morötter
½ dl citronsaft
Salt och peppar
Gör så här:
Börja med att hacka löken och paprikan. Värm upp en stekpanna med kokosolja.
Stek löken först tills det får färg och sedan ha i chilin.
Tillsätt nu paprikan, sojafärsen, krossade tomaterna, bönorna och krydda efter smak.
Låt det få puttra ett tag,
Under tiden, riv morötterna och vitkålen.
Krydda och ha i pressade citronen. Blanda och smaka av.
Om allt smakar bra, servera och njut!
Dessa vackra och smakrika bönor fick jag direkt från mina föräldrars kolonilott på landet. Jag är en mycket bortskämd dotter! Imorn blir det vegetariska chili con carne med vitkålspasta.
Igår var jag och Sara mellan två olika event, en lanseringsfest och Startup evenemang. Vad innebär det? Det innebär att få berätta om Kocken i klackars kommande koncept, dela visitkort och ta emot nya kontakter på linkedin. Är du som jag, mitt i en starta-företag-period så ska du definitivt följa mig på min resa från ingenting till någonting. Nu är det bara några få veckor kvar. Ta hand om er!
Det är en ljuvlig känsla när hela lägenheten luktar nybakat bröd. Kanske till och med favorit doften? Jag provade på ett recept idag som innehåller lite fler än 8 ingredienser och tar mer än 30 minuter att baka. Men för den smaken så är det helt klart värt tiden. Hoppas det smakar bra!
Du behöver:
4 ägg
1 msk äppelcidervinäger
1 msk stevia
½ dl smält kokosolja
1 dl mandelmjöl
3 msk kokosmjöl
1 tsk bakpulver
2 msk chiafrön
1 dl solrosfrön
1 nypa salt
Gör så här:
Värm ugnen på 200°
Vispa ihop äggen, vinägern, stevian i en separat bunke (gärna fluffigt).
I en separat bunke blandar du ihop resten av ingredienserna.
Blanda i mjölkblandningen försiktigt i den andra bunken, lite i taget.
Blanda och låt det stå i några minuter.
Smörj en brödform med koksolja/smör och häll över vallmofrön.
Ha i brödsmeten och in i ugnen i ca 40-50 minuter.
Låt det få svalna och ät med ditt favorit pålägg.
På 20 minuter hann jag koka ihop en mäktig thairätt till min matlåda. Jag måste även få poängerna att jag hann borsta tänderna, klä på mig och äta frukost! Hemligheten? Ha alltid sojapasta, sesamolja och oystersås hemma. Dessa blandat med de grönsaker som finns hemma blir kanon gott. Hoppa det smakar!
Du behöver:
2 dl kokt sojapasta (jag köper mina på ICA i ST: Eriksplan)
1 gul paprika
1 röd paprika
1 dl bambuskott
½ hackad gul lök
1 msk sesamolja
1 msk oystersås
Färsk koriander (valfritt)
Salt och peppar
Gör så här:
Börja med att steka löken i kokosolja eller annan olja tills löken får färg.
Tillsätt sedan sojapastan, paprikan, bambuskotten och resten av ingredienserna.
Stek på i ca 10 minuter och smaka av. Ha i mer av något om du känner för det.
Servera med sesamfrön på toppen.
Jag är en utav de som tillhör falafelklubben, dvs ”vi som älskar falafel i nöd och lust”. Däremot har jag varit kass på att göra egna förens nu. Vad enkelt det var och framför allt, vad gott det blev! Här är min version av falafel och jag hoppas ni tycker det smakar bra.
Du behöver för 12 stycken:
300 g kikärtor
1 msk tahini
4 msk hackad persilja
2 vitlöksklyftor
Salt och peppar
Sesamfrön
Guacamolen
1 avokado
1 tomat
1 msk pesilja
1/3 hackad chili
salt och peppar
Gör så här:
Skölj kikärtorna noga.
Mixa kikärtorna i matbredare.
Blanda i resten av ingredienserna och mixa lite till.
Smaka av och tillsätt det som du vill ha mer utav.
Forma degen till 15 stycken bollar.
Rulla i sesamfrön (eller ha utan).
Stek i kokosolja eller vanlig olja, ca 4 minuter per sida.
Passa på att göra guacamolen under tiden. Blanda allt i en skål.
Servera med bladspenat och svarta oliver.
Inte långt kvar tills jag kan skåla för min hemsidas födelse. En LCHF boll med Lisa var precis vad jag behövde. Vem lagar en krämig bönpastarätt till sin bror? Jo, kocken i klackar. Ta hand om er!
Tänk att jag kan sitta med en burk med nutella på bussen, på föreläsningen, framför fredagsfilmen utan konstigheter. Den är både nyttig och smakar så bra att den riktiga nutellan fått konkurrens. Hoppas ni smakar!
Du behöver:
1,5 dl hasselnötter (skalade)
1 msk raw kakao
3 msk agavesirap
1 msk kokosolja
½ dl madelmjölk
1 krm salt
Gör så här:
Under tiden lägg i alla ingredienser i en matbredare.
Mixa i ca 5-10 minuter tills det blir slät.
Häll över nutellan i en liten glasburk.
Antigen äter du nu eller så låter du den få stå i kylen ett tag.
Wow, vanliga nutellan har fått konkurrens!