Startsida / Inlägg

Ett ihåligt schema

av Daniel

Det har varit en högst ostrukturerad tillvaro här den senaste månaden, när både Lisa och jag har varit hemma på dagarna. Samtidigt som det är fint att vi kan vara med Korvasson båda två, är det svårt att få någonting annat gjort. Det kan också lätt bli lite luddigt och tjafsigt med två kockar på samma skift. Den ena tycker att Korvas borde sova medan den andra tycker att hon är hungrig och att hon nyss sovit. Tidigare har den av oss som haft huvudansvaret en viss dag alltid fått ”veta bäst” den dagen och det har respekterats av den andra. Och så får den andra ”veta bäst” på sina dagar. Det är ju heller ingenting som säger att den enas metod är bättre än den andras, bara olika. Men en och samma metod en och samma dag är nog att föredra. Vi beslutade därför att vi skulle ansvara för Korvasson varannan dag, så att den som var ”Korvasfri” skulle kunna få lite annat gjort.

Det här började i förra veckan och mina skift skulle vara: måndag, onsdag, fredag och söndag. Redan på måndagskvällen stod det klart att det skulle kunna komma att bli vissa ändringar i schemat då Lisa gick ut på kvällen med några vänner. Hon kom hem sent och jag tog därför även tisdagen, varpå Lisa tog två dagar i rad för att återställa ordningen. Sedan tog jag fredagen och ordningen var återställd. På lördagskvällen såg det ut att barka åt skogen med schemat igen, då jag var på bandplaneringsmöte. Ibland kallar vi det för konferens, men det går ut på att vi i bandet träffas och berömmer varandra en liten stund för att det går så bra trots att vi inte gör någonting och sedan dricker vi bärs och skålar över framgångarna. Den här gången hade vi många framgångar att skåla över och till följd av det fick Lisa även ta söndagen.

Till mitt försvar måste jag säga att när Korvasson började gapa på söndagsmorgonen reste jag mig ur sängen för att gå upp, då Lisa tittade på mig med förvånad blick. ”Ja, jag har ju Korvas idag”, sade jag. ”Äh, gå och lägg dig”, sade hon. Vår dotter tycks dock inte ha tagit någon större skada av ändringarna i schemat. Men hon har ju i alla fall haft en och samma chef en och samma dag.

Och det är ju bra.

  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB