Startsida / Inlägg

Vem är den där Sverker egentligen?

av Daniel

Frågan på allas läppar efter förra blogginlägget: Vem är den där Sverker egentligen? Så jag får väl ta och förklara hur det ligger till. Det är alltså jag som är Sverker, och jag har blivit tillfrågad av Daniel att presentera mig och räta ut alla frågetecken. Så här är det alltså:

 

Jag och Lisa har känt varandra i ungefär fjorton och ett halvt år. Till att börja med var vi faktiskt tillsammans. Det blev totalt två månader av tonårskärlek, och resulterade för fjorton år och fyra månader sedan i en mycket nära vänskap. Numera brukar vi ibland säga att vi är syskon, fast det är aldrig någon som tror oss. Vi är inte så lika…

 

När Molly föddes, och sedermera växte upp till (icke-)fjortis, fanns jag där i närheten, och när Lisa träffade Daniel så bistod jag henne med hjälp vid mystiska uppdrag i en imaginär fransk film. Exempelvis åkte vi ut till Arlanda och tog fotografier på Lisa med hawaiiskjorta vid utrikesterminalen för att lura den påhittade franske regissören Bernard att hon hade flyttat utomlands (det är en lång historia, som några av er kanske har hört talas om).

 

Sedan hjälpte jag Lisa och Daniel med flytten, när de intog den enorma våningen i Vasastan där vi alla för närvarande residerar. Och där vi har kontoret till vår lilla textproduktionsbyrå Textikel.

 

När sedan Korvas föddes smugglade jag och min dåvarande flickvän in en flaska champagne till de nyblivna föräldrarna på patienthotellet vid Danderyds sjukhus. De var trötta och glada och förtjänade faktiskt ett glas bubbel.

 

Men det största frågetecknet kanske ändå är: varför bor jag här egentligen? Jo, i våras tog det tyvärr slut mellan mig och min sambo, och Lisa, som den barmhärtiga och moderliga människa hon är, lät mig hyra ett litet rum i denna enorma lägenhet. Tills jag får ordning på mitt liv och växer upp (vilket enligt oberoende uppgifter eventuellt kan dröja).

 

Detta är inte på något sätt en fullständig redogörelse för allt som har hänt de senaste fjorton åren, men det är i alla fall en liten förklaring till min närvaro i Korvasbloggen och i huvudpersonernas liv.

Sverker+lisa_500x375.jpg

Sverker, Lisa och Molly

sverker-och-molly_500x339px.jpg

Sverker och Molly

sverkerlisa.jpg

Sverker och Lisa (Från Sverkers trettioårsfest här hemma)

sverker-med-M-korvas_500x375.jpg

Sverker och Korvas

  • Tjänstgörande redaktör: Lina Thorén, Joakim Ottosson & Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB