Startsida / Inlägg

Nu är det upp till er

av Daniel

Alltså så här är det, jag skulle otroligt gärna skriva mer om Mollys möte med idol-Eddie. Jag skulle vilja skriva mycket mer om Molly över huvud taget, men vi lever i så helt olika världar och varje sak jag nämner om henne måste jag väga mycket noga. I hennes värld kan minsta lilla felsteg eller en ”ful” bild leda till en katastrof.

Men det finns en bild på Molly och Eddie som jag så otroligt gärna skulle vilja publicera, en bild som säger allt. Själv hade jag lämnat kameran hemma och kunde inte dokumentera ögonblicket, även om jag misstänker att jag inte hade gjort det i alla fall. Jag hade nog inte känt mig särskilt bekväm med att fotografera min styvdotter i den situationen. Uppriktigt sagt kände jag mig inte hundraprocentigt bekväm i situationen utan kamera heller, även om jag tyckte att det var roligt och rörande på något sätt. Men Mollys bästa vän var med och tog en bild, en bild som säger allt.

Under kvällen försökte jag övertala Molly om att ge bilden till mig och låta mig publicera den. Jag försökte till och med säga att det var viktigt både för Molly och för Eddie att bilden fick komma ut, men hon genomskådade mig omedelbart och sa skrattande ”men sluta Daniel”. Anledningen till att hon inte vill låta mig publicera bilden är att hon tycker att hon är ful på den.  Hon har ju just drabbats av en av de kraftiga gråtattacker som ett möte med idol-Eddie så ofta för med sig, och ser ut som om hon har sminkat sig som ”något jävla emo”, med rinnande mascara och allt. Mascara som den stackars Eddie förmodligen har slitit hårt för att försöka tvätta bort från sin tröja idag.

Saken är den att jag tror inte att hon är omöjlig (och jag tror heller inte att bilden skulle göra henne någon skada). Någon del av henne vill gärna se bilden publicerad, det märktes på hennes sätt att säga nej. Och hon är, som de flesta människor, svag för smicker och uppmärksamhet.

Kära läsare av Korvasbloggen, jag har en plan. En plan som jag inte kan genomföra själv utan behöver all hjälp från er som jag kan få. Den går ut på att om ni fullkomligt bombarderar Molly med vädjande kommentarer, så kommer hon förhoppningsvis att smälta och ge med sig. I bästa fall belönas ni med en bild på Molly och idol-Eddie och glädjen över att ha värmt en tolvårig flickas hjärta. I sämsta fall belönas ni ”bara” med glädjen över att ha värmt hennes hjärta.

Som jag ser det är det en win-win.

  • Tjänstgörande redaktör: Hans Österman
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB