Koka soppa utan spik
avKorvas låtsades laga mat i ett vattenglas, innan vi skulle gå till dagis imorse. Hon strödde med handen över glaset, med precis samma rörelse som tv-kockarna gör när de saltar direkt i pannan. Och så rabblade hon upp de olika ingredienserna: ”Yst (ost), mungås (smörgås), bröd, bröd, mungås, bröd.”
Man brukar ju säga att det är viktigt med fantasi när man ska laga mat och då är Korvasson en lovande kock. Alla ingredienser, sånär som på några droppar vatten som redan låg i glaset, var fantasi.
Men man skulle också kunna hävda att Korvas är en ganska ensidig kock, att maten hon lagar innehåller pinsamt få ingredienser och dessutom är lite väl smörgåsbetonad. Till er som tycker så vill jag bara säga: Slappna av! Hon är faktiskt bara två år. Hur bra var ni på att laga mat när ni var två egentligen? Nej just det, tänk er för nästa gång.
Idioter!