Startsida / Inlägg

Förvandlingen

av Daniel

Så gjorde vi äpplemos som avtalat, Korvas och jag.

Jag kärnade ur och hon skar upp äpplena i bitar med en matkniv och lade dem i en kastrull, varpå vi hällde i en liten skvätt vatten och lät allt koka en stund. När det hade svalnat mixade vi de mjuka äpplena med en mixerstav, och Korvas såg häpen ut när allt plötsligt var äpplemos.

Hon har alltid kallat även potatismos för äpplemos, vilket vittnar om en viss förvirring, men har man inte sett det själv är det inte lätt att veta att äpplemos faktiskt består av mosade äpplen.

Nu hade hon gjort det. Hon hade själv deltagit i en trollerikonst av högsta klass och med egna ögon sett hur äpplen förvandlades till äpplemos. Flera gånger ville hon smaka på den ljumma söta smeten, när allt var klart, som för att försäkra sig om att smaken av mosade äpplen verkligen stämde överens med smaken av äpplemos.

  • Tjänstgörande redaktör: Elin Wieslander, Rebecka Rakell
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB