Smarriga smoothies
avJag dricker en smoothie nästan varje morgon (förutom när jag är lat eller sen och äter frukost på jobbet). I början exprimenterade jag en hel del med olika frukter och bär. Den konstigaste smaken blev det när jag kastade i ett par vindruvor. Ingen höjdare!
Nu kör jag i princip samma varje dag. Ett gäng jordgubbar och en apelsin eller blodgrape. Många tycker det är konstigt att göra utan yoghurt eller mjölk men jag undviker det för min laktoskänliga mages skull.
I går var jag på releasen för Sanna Edhins nya bok Sannas smoothies – för den självläkande människan.
Vi kunde provsmaka ett par varianter, bland annat med smak av avokado, blåbär, nötter och spirulina. (Hur var det med det här algerna?)
Sanna delade också med sig av ett par tips.
Testa att använda mandel- eller kokosmjölk i stället för vanlig.
Att inte sätta några gränser för vad man stoppar i. En kombination som låter konstig kan bli riktigt god tillsammans.
Hennes personliga favorit just nu var gjord på spenat, så jag kanske ska ge vindruvorna en chans till då.