Lättbakat bröd
avI går testade jag ett bröd som ska vara väldigt fattigt på kolhydrater. Det blev saftigt och smakade lite speciellt, inte tokigt, bara speciellt. Dock hade jag svårt att få tag i fiberhusk så jag tog kruskakli i stället och därmed blev det mer kolhydrater men smakmässigt vet jag inte om det är så stor skillnad.
Det här brödet har dykt upp på flera ställen på nätet den senaste tiden så jag vet inte vem som ska creddas för det, men här är i alla fall recepetet.
1 liten burk keso
3 ägg
1 dl sesamfrön
0,5 dl linfrön
0,5 dl solrosfrön
1 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt ägg och keso. Rör om. Lägg bakplåtspapper på en plåt och bred ut smeten i ett ganska tunnt lager.
Grädda i cirka 15 minuter i mitten av ugnen. Låt brödet svalna och skär i rutor.