Startsida / Inlägg

Prinsessan Madeleine och Herr Chris O’Neill har äntligen fått sitt efterlängtade barn

av redaktionen

Prinsessan Madeleine och Herr Chris O’Neill har äntligen fått sitt efterlängtade barn, en välskapt flicka på ett sjukhus i New York enligt pressmeddelandet från hovet och riksmarskalken. För prinsessan Madeleine innebär mammarollen något nytt för henne men hon har länge längtat efter ett barn efter alla de år som hon har arbetat för World Childhood Foundation.

Kungen och drottningen är naturligtvis väldigt glada en dag som denna och drottningen har många gånger kallat sitt första barnbarn Estelle för ”livets efterrätt”. Kungaparet är med all sannolikhet på väg till New York för att möta sitt andra barnbarn. Sammanhållningen i den kungliga familjen är stark och Madeleines dotter är en mycket efterlängtad familjemedlem.

Den lilla flickan kommer få ett mycket speciellt liv. Hon kommer att växa upp i offentlighetens ljus och få leva med att miljontals svenskar kommer vara nyfikna på hur hon växer upp. Vi kommer genom medierna att få lära känna henne på samma sätt som vi gjort med hennes mamma, moster Victoria, morbror Carl Philip samt kusinen Estelle. Det betyder att vi får se henne vid olika officiella sammanhang som nationaldagar, födelsedagsfiranden och när hon blir äldre även vid statsbesök och nobelfestligheterna.

Huruvida hon blir prinsessa och hertiginna samt kommer bära titeln hennes kungliga höghet vet vi inte ännu. Det får vi veta först när kungen offentliggör flickans namn och eventuella titlar för regeringen i en extra inkallad konselj på Kungliga slottet.

Min gissning är dock att det lilla flickebarnet blir prinsessa i och med att Madeleine gifte sig med kungens och regeringens samtycke och därmed har kvar sin plats i tronföljden och position i kungahuset.

Att Chris valde att tacka nej till en titel i samband med bröllopet bör inte påverka hans dotters situation och hon borde därför bli prinsessa av Sverige. Men oavsett vilken titel flickan får så är hon en välkommen liten prinsessa för sina föräldrar. Precis som alla andra små flickor är för sina mammor och pappor.

 • Tjänstgörande redaktör: Ellinor Brenning, Tobias Johannesson, Rebecka Rakell
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB