Startsida / Inlägg

Nygammal tiara

av Roger Lundgren

Förra veckan hade kungen representationsmiddag på Slottet. Med på middagen var hans syster prinsessan Christina och hon bar då för första gången sin mamma, prinsessan Sibyllas vackra akvamarintiara. När prinsessan Sibylla dog 1972 hade hon redan lämnat det vackra diademet till sin äldsta dotter, prinsessan Margaretha.

Prinsessan Margaretha har burit diademet många gånger men under flera år syntes inte diademet till. Hennes dotter, Sybilla Ambler, bar det när hon gifte sig på 1990-talet i Tyskland men sen tog det lång tid innan smycket sågs igen. Rykten började spridas att diademet var sålt men när kronprinsessan gifte sig 2010 satt diademet på moster Margarethas huvud igen. Om det är kungen som köpt smycket av sin syster är oklart, det var därför väldigt oväntat men roligt att se det på Christina förra veckan.

På denna länk kan man se prinsessan Christina bära diademet om ni skrollar fram till bild tre:

http://www.kungahuset.se/kungafamiljen/aktuellahandelser/aktuellt2014januarimars/representationsmiddagpakungligaslottet.5.30c4c82c1446f09823a98d.html

 

 • Tjänstgörande redaktör: Lina Thorén & Joakim Ottosson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB