Startsida / Inlägg

Te Deum

av Roger Lundgren

I morgon är det så dags för ett Te Deum i Slottskyrkan. Te Deum är en anrik kyrklig ceremoni som i alla år hållits vid speciella tillfällen i kungahuset som i samband med dop, bröllop, födelsedagar eller jubileer.

Senast ett Te Deum hölls i Slottskyrkan var i höstas när kungen firade 40 år på tronen.  Nu får Sveriges nya prinsessa Leonore ett eget Te Deum och Slottskyrkan kommer fyllas av många prominenta personer. Kungen och drottningen kommer vara där tillsammans med kronprinsessparet och prins Carl Philip. Även andra medlemmar av ätten Bernadotte är inbjudna, bl.a. Marianne Bernadotte, alltså Sigvards änka. Däremot är inte prinsessan Madeleine och Chris med tillsammans med Leonore då den lilla bebisen inte kan resa över atlanten ännu. Hovet har även meddelat att Chris familj inte kommer vara representerade.

Vi kommer dock få se företrädare för det officiella Sverige. Alltså riksdagen, regeringen, myndigheter, hovet och försvarsmakten. Så är det alltid vid högtidliga tillfällen på Slottet. Vi kommer bevaka Te Deumet live på Aftonbladet. Från 13.30 Inte missa!

 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Sandra Christensen, Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB