Startsida / Inlägg

Dansk semester

av Roger Lundgren
7526094-kongefamilien

Varje sommar samlar drottning Margrethe II sin stora familj på slottet Gråsten som ligger på Sönderjylland, nära den tyska gränsen. Här skapade kung Frederik IX och drottning Ingrid en fantastisk park. Gråsten har i decennier varit en idyll för den danska kungafamiljen. Jag har själv besökt parken och slottet när jag skrev boken om drottning Ingrid och det var tydligt hur avslappnad drottningen och hennes familj var vi det tillfället.

Vilka är då med på denna familjebild? Jo, det är regentparet Margrethe och Henrik, kronprins Frederik med hustrun Mary och deras fyra barn, prins Joachim och prinsessan Marie med parets son och dotter samt prins Joachims söner med grevinnan Alexandra. Prinsessan Benedikte med dottern Alexandra och hennes familj var också med vid fotograferingen.

 

 • Tjänstgörande redaktör: Mikael Hedmark, Sebastian Laneby
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB