Startsida / Inlägg

Första mötet med Victoria

av Roger Lundgren
1291657_10152542202226840_958050141_n

I augusti 1997 var jag värd för kronprinsessans första officiella kommunbesök på egen hand. Jag var engagerad i ungdomsrådet i min hemkommun Norsjö i Västerbotten och eftersom vi hade stora problem med arbetslöshet och ungdomar som flyttade från kommunen ville vi göra bra saker som tog avtryck i media. Vi skrev ett brev till Victoria och bjöd upp henne. Ingen trodde hon skulle komma, vare sig kommunledning eller landshövding men hon nappade på vår inbjudan och besökte oss en solig augustidag. Med henne följde ett femtiotal journalister, till och med tysk TV och vi fick bra uppmärksamhet.

På bilden kan man se mitt då sjuårige kusinbarn Marcus buga för Victoria då han överlämnade blommor till henne. Jag hade själv visat honom hur man skulle buga djupt och visst gjorde han bra ifrån sig!

 • Tjänstgörande redaktörer: Frida Westergård, Love Isakson Svensén och Nils Höglander
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB