Startsida / Inlägg

Ögon som glöder

av Marcus Leifby

Amsterdam vet hur man bjuder till. Strålande väder i dag, runt 20 grader i luften och mina mintgröna speedos åkte på, så klart.

Zlatan var också på strålande humör – och ni vet ju vad det innebär.
Om inte så kan ni ju höra med Rodney Strasser eller, alternativt, hans ortoped.  

Zlatan ”gjorde inte media” men stod så där retfullt nära den mixade zonen, som bara han kan och får göra, utan att någon ropar på honom. Det var helt knäpptyst. Och när lagkamraterna intervjuades stod Zlatan och sköt bollar mot deras ”feeeeeeeta nackar”, som Ebba Grön hade uttryckt det.

Lite senare tog han fram esset ut rockärmen och gav Chippen en Strasser-spark. Bakifrån. 

Det är kul att spela PÅ landslaget.  

*****

Daniel Majstorovic linkade av den stängda träningen i dag (känning insida lår) och det är förstås aldrig bra om en spelare tvingas bryta en träning, även om det rör sig om extrema försiktighetsåtgärder, i den här världen. En nysning räcker för att landslagsläkare Valentin och hans gäng ska sätta kaffet i vrångstrupen och skrika ”bums i säng”.

Om Majstorovic inte kan spela på tisdag så bör den platsen vara vigd för och åt och till Petter Hansson. Ja, frågan är om han inte borde spela från start, oavsett. För kolla in den här bilden. Den togs precis efter att Hansson tacklade Hysén i går och han har precis fått en liten tillsägelse av Hamrén, när kameran smattrar.

Bild 19.png

Kolla ögonen. Som de glöder.
Bruce Springsteen borde skriva en låt om dem. 

Vill inte ni se Petter Hansson i elvan?
Saknar ni inte honom? 

*****

Landslagets spion Göran Göransson fanns på plats i dag på att svara på frågor rörande Holland. Spinonen… Göran Göransson… Det låter nästan lite för bra för att vara sant.

***** 

Erik Hamrén har redan lärt sig konsten att svara på frågor utan att svara på frågan som ställdes.

Eller vad sägs om den här konversationen under dagens presskonferens.

Det blir tuffare än tidigare, nu på tisdag. Hur pass säker är du på att dina spelare har kvalitén att klara av uppgiften mot Holland? Och hur pass säker är du på att dina ytterbackar löser den defensiva uppgiften och att dina innermittfältare klarar av att få lika mycket utrymme som tidigare?.. undrade Simon Bank.

– Det är svårt att säga hur säker man kan vara som tränare… det händer och sker så mycket under en match. Jag har varit med om matcher där man har varit helt överlägsen och det känns hur bra som helst, och så gör en spelare en felpassning och så ändras matchbilden totalt. Och varför och sådana saker… man kan leda en match stort och så gör motståndaren ett mål och så helt plötsligt… Brasilien är ett bra exempel på det, i VM, de var fantastiska mot Holland i första halvlek, de dominerade totalt, och så gör Holland mål och det vart ju en helt annan match. Så att… hur säker man kan vara, det är svårt att säga. Mot San Marino var jag säker på att om vi kommer upp i vår nivå, då vinner vi. Men det kan man inte vara mot Holland för även om vi kommer upp i vår nivå så kan jag inte vara säker på det. Vi möter nummer två i världen och jag har tro på det vi gör och jag tror att vi kan vinna. Säker kommer jag nog aldrig bli, svarade Hamrén.

Men är du säker på att kvalitéerna finns där?… försökte Bank.

– Återigen. Det vet vi inte förrän matchen spelas. Jag har varit med så många gånger. Matcher man ska vinna och matcher man ska förlora, sen ser det helt annorlunda ut. Men jag tror på de jag jobbar med, jag tycker vi har en bra kvalité men säker kan du inte få mig att vara. Säker på resultat i alla fall. Men jag är säker på att vi kommer att göra ett bra resultat. Men jag är inte säker på resultat. Och som jag sagt tidigare, presterar man bra har man stor möjlighet att vinna. Men möter vi en motståndare som är bättre än oss så var dem bättre, då är det bara att säga grattis. Som tränare vill man att vi ska komma upp i den nivån vi har, och då har vi möjligheter. Men vi måste upp i den nivån om vi ska ha en chans mot Holland, sa Hamrén.

Frågor på det?
Säkert?

*****

Pontus Wernbloom har, precis som ni, slickat i sig mitt första blogginlägg.
Han hade, förstås, en fundering kring lanseringen.

– Såg att du har börjar blogga. Det är ju som att upptäcka och börja använda Facebook nu, 2010. Det gör man bara inte. Det är lite sent, sa Wernbloom.

Han får en poäng för den.

*****

Ni minns den där millenium-buggen som alla var så rädda för? 
När 1999 blev 2000.

Den har hittats nu.

I min dator.

Efter enormt mycket strul och 4322 samtal till ”… tekniken-Berra” så har ingen mindre än Richard Henriksson kommit ridande, på sin vita häst, och ställt upp med en hjälpande hand. Han anländer med en ny burk i morgon och han har alltså full kapacitet att utträtta stordåd även utanför fotbollsplanen.

Tack Richard.
Jag ska krama dig i morgon.

Jag fyller ju ingen större funktion utan dator.
Tänk er en åkergräsklippar-man utan en åkergräsklippare. Där är jag nu. 

/ Leifby

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB