Startsida / Inlägg

Per Gessles betyg på Sverige

av Marcus Leifby

Sviten är bruten, jag är knäckt (jag har aldrig brunnit så mycket för en svit som jag brann för den här Englandssviten) men det dyker säkert upp fler framöver. 

Samtidigt som Sverige mötte EnglandWembley Stadium så spelade Roxette bara ett Chippen-avslut bort, i Wembley Arena, så vi låter väl Per Gessle sätta de svenska spelarbetygen i kväll.

I form av Roxette-singlar.

Andreas Isaksson – I Spending My Time – Återigen lugn, säker och väldigt bra i svenska målet. Han behöver inte förta sig för att behålla sin plats.

///////////////////////////////////////////////////

Mikael Lustig – Vulnerable – Den tidigare så givne ytterbacken hade en hel del problem och med sex månader kvar till EM har vi ytterligare ett frågetecken att reda ut. Är Lustig för sårbar som högerback?

Olof Mellberg – Listen To You Heart – Vilken inställning! Prickfri under långa stunder. Viktigaste spelaren i truppen just nu. Om bara fler spelarade hade gjort som Mellberg så…

Daniel Majstorovic – Goodbye To You – Nja, inte riktigt kanske, men Majstorovic är satt under press. Frågan är om han lyckas behålla sin plats i startelvan eller om han lämnar elvan lagom till EM.

Martin Olsson – Joyride – Vågade/orkade inte hänga med framåt lika mycket. Men han hängde med Walcott i första halvlek. Det brukar bli en jävla resa för många andra.

///////////////////////////////////////////////////

Kim Källström – Queen of Rain – Petades av Lagerbäck för att underlaget var för vått – det behöver han inte oroa sig över nu. Helt given i en svensk startelva.

Pontus Wernbloom – Crash! Boom! Bang! – Det smällar alltid med Wernbloom på planen. I går fick han ta den värsta smällen själv. Det höll på att sluta i en ny Butcher-historia.

///////////////////////////////////////////////////

Rasmus Elm – Anyone – Ja, i går kunde det varit vem som helst på den här positionen. Bra fötter, en vass hörna, men annars blek offensivt.

Johan Elmander – You Don’t Understand Me – Det funkade inte alls med Zlatan och nu deklarerar Elmander tydligt att han vill spela längst fram. Men delar Hamrén hans uppfattning? Det verkar inte så.

Sebastian Larsson – The Big L – Kan spela på båda kanterna och är fullt kapabel att även flytta ett steg bakåt. En stor spelare.

///////////////////////////////////////////////////

Zlatan Ibrahimovic – Fading Like a Flower – Ni som såg matchen förstår.

///////////////////////////////////////////////////

Sex månader kvar till EM, tre landskamper kvar att spela, Hamrén har en del nötter att knäcka, jag hoppas han lyckas lösa ett par av dem innan sommaren kommer, annars kanske det är över.

/Leifby

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB