Startsida / Inlägg

Nu smäller det!

av Linda Hjertén

Okej. Nu är det äntligen dags.
Klockan 19:00 slår vi oss ner vid borden i Blå Hallen och får veta vad det blir för mat.
Vem jag kommer att sitta med får jag veta först då. Jag hade hoppats på lite tid att googla min bordsherre men det blir det inget med.
Under dagen kan ni följa allt om Nobel i vår liveuppdatering där vi kommer att vara flera stycken som hjälps åt.
Ni kan även hitta inlägg under kvällen här på bloggen.
Nu ska jag packa väskorna och ge mig av mot jobbet där jag ska bli stylad och sminkad och tvättad och allt det som kan behövas.

Fyra saker inte får glömma till kvällen:

• Lågskor. Jag har förstått att det passar sig bättre med högklackat på finfest men jag låter bekvämligheten gå före och tar på mig mina stadiga skor med gummisula, och hoppas att de inte ska synas under klänningsfållen.

• Snuset. Vett- och etikettdoktorn Mats Danielsson, ja till och med Ulf Adelsohn, har avrått mig från att snusa under middagen men jag kommer ha med mig dosan ändå. Får försöka pilla in miniprillor så osynligt som möjligt. Jag menar, herregud middagen pågår ju i flera timmar!

• Extrabatteri. Jag är ju faktiskt på festen främst som reporter och jag kommer behöva rapportera hem med jämna mellanrum. Men vad är väl en reporter på bal utan en fungerande mobil?

• Vatten: Maten brukar tydligen vara ganska ljummen när den väl kommer ut till borden i utkanten av salen (där jag kommer att sitta) men vinerna sägs alltid vara fantastiska. Men varannan vatten och små klunkar vin får vara ledordet för kvällen. Ingen minns en reporter klädd i svart men desto fler minns en full reporter klädd i svart.

Och så, givetvis, denna:

Information

Denna blogg är inte längre aktiv. För en lista på aktiva bloggar, gå till bloggar.aftonbladet.se.

Sök

Arkiv

Kategorier

 • Tjänstgörande redaktörer: Matilda Andersson, Nils Höglander och Aleksandra Wojcik
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB