Startsida / Inlägg

Rundtur i Stadshuset

av Linda Hjertén

I går besökte jag Stadshuset.
Just nu jobbas det för fullt där. När jag kom övade Cirkus Cirkör och blomsterarrangemangen höll på att plockas ihop. Det luktade som ett växthus där inne.
Egon Persson, bankettchef Stadshusrestauranger, visade runt mig.
Jag fick komma in i Prinsens Galleri, salen där pristagarna och kungafamiljen kommer att festa efter middagen när vi andra får hålla oss i Gyllene Salen vägg i vägg. Det var min enda chans att komma in i Prinsens Galleri. På måndag kommer det stå vakter utanför och se till att endast de 80 utvalda får komma in och nej, jag är inte en av dem direkt.
Egon tog även med mig in i köket där 37 personer jobbar från morgon till kväll för att göra maten till de 1300 gästerna klar.
Andreas Hedlund (årets kock 2002) och gastronomiskt ansvarig Stadshusrestauranger, som är den som kommit på menyn och leder arbetet, sa att de ligger enligt schemat. Nästan.
Allt jag såg i köket var blomkål och kött. Det skulle med andra ord kunna bli samma mat som jag har i matlådan varannan dag. Blomkålsmos och kött.
Jag hoppas på något roligare än det dock.

I filmklippet nedan kan ni följa med in i Stadshuset och köket.
Och jo, det är lite skakigt filmat som vanligt, men så blir det när man sätter en kamera i handen på en tv-ovan reporter.

Information

Denna blogg är inte längre aktiv. För en lista på aktiva bloggar, gå till bloggar.aftonbladet.se.

Sök

Arkiv

Kategorier

  • Tjänstgörande redaktörer: Kristina Jeppsson, Elliot Morseth Edvinsson och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB