Makeup on my mind

Makeup on my mind

Startsida / Inlägg

Enkät – höstmejk 2011

av Anna Wahlberg
Fall
Foto: Peder Wahlberg

Just nu snurrar en enkät runt bland svenska beautybloggar. Bjooti har redan svarat och bollat vidare frågorna till mig och några till. Here we go:

Sminklook i höst?
Det blir nog fingerapplicerad foundation med mycket lyster och en uppljusande kräm i ett c vid tinningen som vanligt. Sen varvar jag nog metalliskt grönskimrande ögonmakeup med markerade läppar – blanka och vinröda. Har jag tid att pilla lite extra känner jag mycket för eyeliner, lösögonfransar och björnbärsfärgade läppar.   

Tips inför hösten?
Allt det där som mamma sa när man var liten; sov mycket, ät vettigt, träna något kul, drick vatten och var snäll mot dig själv. 
Skönhetsmässigt tycker jag det är smart att börja preppa inför kylan genom att ta lite extra hand om de områden som brukar freaka ur värst, alltså håret, smalbenen, läpparna och naglarna. 

Nåt särskilt du är sugen på ur höstkollektionerna?
Jag är sugen på att få kraftigare ögonbryn, så ett nytt serum blir det nog. Och så ser jag för mitt inre hur snyggt det vore med ett rostbrunt läppstift med subtilt skimmer i orange, koppar, guld och brons – men det har jag  inte sett någonstans. Hittar jag det slår jag till direkt!
Ur befintliga kollektioner gillar jag Isadoras läppstift ”Zinfandel”, Estée Lauders ”Illuminating powder gelee” och Chanels ”Illusion d’ombre” och lacket ”Péridot”. Cliniques ”Lid smoothies” har jag inte tittat närmare på men de frestar mig galet mycket.

Kommer du däremot inte att köpa?
Färgstarkt läppglans känner jag inte för. Det blir läppstift mellan varven uppiffat med en dutt ofärgat vinylgloss. Väljer jag läppglans i höst kommer det att vara ljusrosa eller hudfärgat. 

Och så bollar jag frågan vidare; till Nina, Julia och Hannah.

 • Tjänstgörande redaktörer: Jennifer Snårbacka, Mikael Hedmark och Fred Balke
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB