Makeup on my mind

Makeup on my mind

Startsida / Inlägg

På begäran

av Anna Wahlberg
The Body Shop

För ett tag sedan skrev jag om att The Body Shop utökat sortimentet med fler produkter för händerna. Tidigare fanns ”Hemp” för mycket torra händer. I höst lanseras ”Almond” som gör gott för både naglar och händer och ”Wild rose” för händer med de första ålderstecknen. Jag gillar verkligen ”Hemp hand protector” som passar bäst på natten, men den speciella doften håller mig vaken.

Nu har jag testat produkter ur båda de andra serierna.
”Wild rose nourishing hand butter” är ett vårdande och fuktighetsbevarande smör för händerna. Burken är smidig och bra men svår att stänga när händerna att insmorda och kladdiga. Doften är ljuvligt lätt och mild; på förpackningen står det vildros men jag tycker den påminner mycket om bodybutter-duon från The Body Shop med doft av luktärt. Trots den ljuvliga doften är jag inte helt förtjust i det här smöret. Det är väldigt rikt, och vill inte riktigt gå in i huden.

”Almond hand &nail cream” vårdar och mjukgör både händer och naglar. Tuben är bra och rejäl, dock lite svårstängd när händerna är kladdiga. Doften är lite speciell, som björnklister ungefär. Inte obehaglig på något vis men inte döhärlig heller. Men doften märks egentligen bara när man smörjer in händerna, för den försvinner rätt snabbt. Jag gillar konstistensen på krämen, lätt och fluffig, och att den går in hyfsat snabbt, så den får mycket gärna ligga och drälla på mitt skrivbord. Händerna blir mjuka och lena utan att sätta flottiga avtryck på mina papper – perfekt. Men nattetid vill jag ha något fylligare.

Slutsats: Jag gillar dofterna på serierna ”Almond” och ”Wild rose”. Men som nattbehandling är ”Hemp hand protector” fortfarande bäst.

 • Tjänstgörande redaktörer: Stefan Sköld, Lisa Andersson och Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB