Makeup on my mind

Makeup on my mind

Startsida / Inlägg

Sommardoft

av Anna Wahlberg

Hjälp! Hjälp mig hitta en vettig sommardoft!

Så stod det i det lite lätt panikartade mailet som landade i min mailbox häromdagen. Och såklart jag hjälper till!

Börja med att tänka ut vid vilka tillfällen du ska bära doften.
Ta reda på vilken typ av dofter du brukar falla för, blommiga, chypre, orientaliska, tropiska osv.
Om du har en favvodoft kolla in vilka dofter som liknar den med hjälp av Scentmap.com

För att hitta en passande sommardoft kan du också kolla in din originaldofts sommarversion eller leta efter varianter som kallas aqua, splash eller eau – det indikerar att det är ligtversioner som gör sig särskilt bra på sommaren.

I år, precis som alla andra år, har det släppts mängder av nya dofter. Jag har doftat igenom många av dem, men långt ifrån alla. Om jag skulle lista min fem favoritdofter sommaren 2012 så skulle jag säga att de här tycker jag är alldeles särskilt härliga:

”Acqua di Gioia EdP satinee” från Giorgio Armani tillhör kategorin blommiga dofter men doftar inte direkt blommor. Snarare är den daggfriskt grön med inslag av mint, citron, jasmin och cederträ.

 

”Close” från GAP är en träblommig doft som ger ett väldigt hudnära intryck med inslag av mandel, citrus, vanilj och mysk. Om du har en liten beautybudget tycker jag du ska ta och kolla in den här.

 

”Coco Mademoiselle EdP” kan väl egentligen inte räknas som en typsisk sommardoft, men den släpptes nyligen och är så härlig att den bara måste omtalas. Den är oerhört dyr (1900 kr) för de ynka droppar man får(15 ml). Men vilka droppar sen! Doften är orientaliskt blommig med inslag av ros, citrus, jasmin och mysk. Lovely. Absolut lovely.

”Green tea cherry blossom” från Elisabeth Arden är en blommig härlig doft, lätt och okomplicerad så det är bara att ösa på och svepa in sig i ett moln av fräschör. Noterna är te, körsbärsblom, citrus och trä.

 

”Elie Saab le parfum edt” från Elie Saab är EdT-versionen av pafymen som lanserades för något år sedan. Originalet och jag kom inte helt överens, men ojojojOJ vad jag klickar med EdTn. Doften är lätt och blommig och heller ingen typisk typisk sommardoft men det passar underbart nu med sin fräschör och härliga inslag av vita blommor, honung och ros. Jag tycker mig känna lite inslag av te också även om det inte finns med bland de uppradade inslagen. Oerhört nice är den iaf.

Har du köpt sommardoft än? Vilka frestar dig mest? Snälla svara, jag tycker det är så spännande att höra vad ni gillar!

 • Tjänstgörande redaktör: Nora Fernstedt
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB