Makeup on my mind

Makeup on my mind

Startsida / Inlägg

Sexiga sommarben

av Anna Wahlberg
Bild 4_Foto Peder Wahlberg_Sofis mode_resize

Foto: Peder Wahlberg

Hey garderobens kortaste kjolar, små shorts och klicketi-klack klackar!
Är benen redan J. Lo(ok-a-like) kan du sluta läsa här.
Men för oss andra som tycker att övergången från täckande jeans till bara ben känns som en ovälkommen nakenchock – här kommer en komplett guide till sommarens snyggaste spiror.

ben raka_resize

1. Raka. Börja med att ta en varm dusch. Använd alltid rakgelé, det ger bättre glid och mindre uttorkning och irritation av huden. Sträck och spänn ut huden så att rakytan blir plan och lätt att följa för hyveln. Använd en hyvel med rörligt huvud som följer kroppens kurvor perfekt och som har flera blad så slipper du raka upprepade gånger på samma ställe för att få bort allt hår. Låt hyveln glida fram över huden, undvik att trycka så slipper du skärsår. Raka i flera riktningar och byt bladen ofta så är det lättare att kapa stubben riktigt nära huden. Har du en tendens för ingrodda hårstrån applicera kräm som motverkar detta efter hårborttagningen.

Venus Olay från Gillette – Rakar och smörjer in huden i samma drag.
Hair helper från RFSU.
Simply makvelous legs från Kiehl’s.

ben skrubb 1_resize


2. Skrubba.
Nyckeln till riktigt lena ben är att skrubba dem ordentligt. Det avlägsnar döda hudceller som gör att ytan ser gråaktig ut och ersätter den med rosig, fräsch hud som är redo för kommande behandlingar. Börja med en varm dusch (skrubba inte samma dag som du rakar) och när huden är uppmjukad, ta en klick peeling i handen och massera ordentligt med mjuka, runda rörelser.

Suger scrub från Kicks.
Exfoliating body scrub från Dermalogica.
Birch body scrub från Weleda – underbar naturlig peeling som skrubbar bra utan att skada huden.

ben bl_resize

3. Mjukgör.
Det finns inte en chans att benen kan se sitt bästa ut såvida de inte är ordentligt återfuktade. Skrubb och bus torkar dessutom huden så efter det är det extra viktigt att slösa med fukten. Men se till att krämen får sjunka in ordentligt innan du klär på dig, så slipper du att flottfläckar och krämrester agerar mjukmedel på kläderna.

Lipikar lait från La Roche-Posay
Body lotion från Make Up Store.
Body lotion från HTH – nya doften soft cotton doftar underbart mjukt och tvålrent.

busiga ben

4. Busa. Solbruna ben är lite sexigare och hur märkligt det än verkar så har färgen det goda med sig att celluliterna blir mindre synliga. För en komplett bus-guide, kolla HÄR.

Tan intensifier från Cliniderm – after sun med tillskott av brun utan sol som ger en naturlig bränna som byggs upp med fler appliceringar.
Autohelios från La Roche-Posay – vinnare i Sofis modes bus-test 2013.
Perfect legs spray från St. Tropez.

ben smör_resize

5. Undvik mörka knän. Att knäna är mörkare än det övriga benet kan bero på att död hud samlats här, att huden är uttorkad eller alltför generöst med bus på knäna. För att undvika mörka knän skrubba dem noga och regelbundet, smörj smörj smörj (helst med ett body butter som är tillräckligt mjukgörande) och snåla med buset precis vid knät. Husmorsknepet med att bleka armbågar genom att sätta dem i en skiva citron är verkningsfullt även på mörka knän.

Body butter från Bliss.
All over me från odd Molly
Body butter Brazil nut från The Body Shop – doftar ljuvligt av kola, vanilj och nötter.

 

ben bronzer 1_resize

6. Lägg till lite glitter. Det finns inget som ruskar liv i torr , grådaskig hud och en bleknande solbränna som en stråk guldolja. Huden blir mjukare och får en mer solkysst färgton, guldskimret reflekterar ljuset och gör att hudytan upplevs som jämnare och slätare. Dessutom doftar de här torroljorna magiskt.

Huile prodigieuse OR från Nuxe – en klassiker i sprejform.
Honey bronze från The Body Shop.
Bronzing oil från Kicks.

ben-glow_resize


7. Get that glow!
Det är det här sista steget som ger hela skillnaden mellan fina ben och tokläckra ben. Tricket är att inte lägga lysterprodukterna över hela benet (på samma sätt som du inte lägger highlighter i hela ansiktet om du inte ska på maskerad som mångubben) utan enbart på benens högsta punkt. Alltså längsgående på låret och skenbenet. Utöver att benen ser glamourösa ut, så blir de också slankare när ögat lockas av höjdskillnaderna.

Battina take a picture från Benefit
Body perfection gel från per-fekt – som foundation för benen, döljer skavanker som bristningar och ärr med lätt täckning
Löst pigment från MAC – perfekt att blanda med en gnutta body lotion.
Lustre drops från MAC.

 

 • Tjänstgörande redaktörer: Alex Rodriguez, Love Isakson Svensén och Elvira S Barasotti
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB