Malin Collin

La Dolce Vita vs Hell i Stockholm

Startsida / Inlägg

Orust is the shit!

av Malin Collin, reporter

Då var man tillbaka i Skåne efter en minisemester på västkusten. Tillbringade fredag förmiddag i bilen på väg till Uddevalla med stora mängder Japp, P3 och tjejproblemskonsult åt T som panikringde x antal gånger. Tror inte att jag lyckades bidra med något vettigt.

Kände mig ganska hängig hela fredagen och knaprade panodil. Hos mormor och morfar råkade jag slockna några timmar på eftermiddagen så jag missade shoppingturen. Kvällen kännetecknades av champagne, räkor, oxfilé och chokladmousse – ett riktigt säkert klassiskt kort som brukar fungera hos alla. Syrran och jag tänkte att vi skulle gå av oss maten lite och begav oss således ut på prommis i Uddevalla by night. Vi såg en polisbil som tankade på Shell. Sedan kom bussen mot Bengtsfors. Tio minuter senare såg vi en halvdeformerad snubbe i kavaj. På hemvägen cyklade ett par i medelåldern förbi. Då hade vi spelat ut hela registret. Uddevalla är inte en metropol med galet nattliv. Gick tillbaka till morföräldrarna och slaggade.

Lördag förmiddag tillbringades på Uddevallas gågata där jag och syrran inhandlade Andreas Johnsson-singeln till mormor som älskar hans låt. Sedan fikade vi med de gamle. Mormor spottade en asbonnig snubbe med midjelångt hår, tangorabatt och hatt och pekade högt och ljudligt ut honom som syrrans potentiella pojkvän (självklart som ett elakt men kul skämt!). Snubben hörde givetvis vad hon sa och jag skrattade så jag skakade, som en högstadiebrud. Syrran surnade till men tyckte nog egentligen också att det var kul.

Efter lunch körde vi till Orust där vi trängde ihop oss med moster, morbror, fyra minikusiner, katter etc. Hängde i hamnen och lagade sedan middag tillsammans. Vi lyckades utfodra nio personer varav tre var pojkar i växtspurten och en var jag själv. Imponerande må jag säga. Följde med kidsen och övervakade deras kvällsbad. Sedan hängde vi, tre generationer och drack vin (inte 90-talisterna) och snackade till klockan ett. Insåg att man ganska lätt kan fixa sig en fanbase hos folk i tidig tonår.

Kände mig märkligt rofylld efter promenad över klipporna och utsikten över öar längs Orusts strand. Skönt med lite radikalt miljöombyte.

Idag, framåt eftermiddagen körde vi tillbaka till Skåne och nu har jag precis avslutat grillmiddag och kollar med ett halvt öga på fotbolls-VM-finalen.

  • Tjänstgörande redaktörer: Lina Thorén, Joakim Ottosson och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB