Malin Collin

La Dolce Vita vs Hell i Stockholm

Startsida / Inlägg

Att välja män efter mat

av Malin Collin, reporter

Jag har, i likhet med mina systrar och vänner, väldigt lätt att tappa intresset för en kille som på något sätt uppför sig fel enligt den mall som jag själv skapat. Denna mall är på inget sätt spikad utan revideras på olika sätt vid möte av en ny person. Man kan kort och gott se den som en mall där man letar efter fel hos potentiell framtida partner. Det är inte särskilt lätt att klara sig igenom denna hinderbanans savoir-vivre . De allra flesta faller bort redan vid de första träffarna.

 

Jag tycker exempelvis att vad man äter säger mycket om en person (allt från kreativitet till hälsosynpunkt). Därför har många dejter fallit igenom på maten helt enkelt. En gång var jag hemma hos en kille som på alla sätt var en avundsvärd dejt för många tjejer. När han gick på toaletten fick jag syn på ett Ica-kvitto på soffbordet. Det var hans veckohandling som låg framför mig och en och en halv decimeter text fick mig att tappa intresset. Han hade bland annat köpt fiskpinnar (jag avskyr halvfabrikat och barnmat), kokt medwurst, någon färdigrätt och konstig frukt så som vindruvor. Vi sågs aldrig mer.

 

En annan kille jag dejtade ett tag hade de mest besynnerliga frukostvanorna. Han hade ett gediget utbud på smörgåspålägg men alla var konstiga och oätliga för min del. I min värld äter man ost, skinka/kalkon, färskost eller grönsaker och that’s it till frukost. Han åt kaviar, mjukost ja, man kan sammanfatta det som att han åt allt som finns på tub. Vi sågs heller aldrig mer.

 

Jag menar inte att jag är en förespråkare för ett fett- eller sockerfritt leverne, absolut inte. Det är bara så att vissa maträtter tycker jag bara, helt enkelt är äcklande. Exempel på detta är (utöver ovanstående): blodpudding, tonfisk i burk, korvar (allt som innehåller mixat kött), stora bönor och små fiskar, typ sardiner.

 

Jag är däremot ett stort fan av både Big Mac och pasta, ost och vin, pizza och chokladkakor. Ja listan kan göras lång. Det är N också. Jag minns den första frukosten jag skulle äta hemma hos honom och jag bävade självklart. Fram dukar killen vettigt bröd, min favoritost och rökt skinka. Jag tror det var då jag förstod att han var en keeper.

 • Tjänstgörande redaktör: Jennifer Snårbacka, Mikael Hedmark, Fred Balke
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB