Malin Collin

La Dolce Vita vs Hell i Stockholm

Startsida / Inlägg

Tankar om att snatta kött

av Malin Collin, reporter

Idag när jag var inne på Vi Skanstull och skulle handla möttes jag av ett infoplakat vid köttdisken. Det stod att de inte kunde ha alla köttvaror ute i disken pga stöldrisk och att man därför skulle fråga om man letade efter en viss bit kött som inte låg framme. Jag skrattade och sa till mitt sällskap att det mest pinsamma man kan stjäla är kött. Men visst, en fint putsad oxfilé är tydligen hett villebråd på snatterimarknaden. Jag såg mig själv i tankarna hur jag snodde åt mig den finaste och tyngsta filén, stoppade den innanför jackan med blicken i taket, visslandes och spatserandes genom kassorna. Men som Mia sa: ”ska man snatta kött ska det banne mig vara filé – ingen jäkla fläskkarré är värt besväret”. Så talar en fattig student och jag kan inget annat än att hålla med.

  • Tjänstgörande redaktörer: Joakim Ottosson, Kristina Jeppsson och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB