Malin Collin

La Dolce Vita vs Hell i Stockholm

Startsida / Inlägg

Provolone – my love

av Malin Collin, reporter

Var sjutton hittar man Provoloneost i Sverige? Den kommer såklart från Italien vilket de flesta delikata ostar gör. Det är en superpopulär ost i USA och används flitigt i tunna skivor på enorma subs. Jag provade denna himmelska ost för första gången i Spanien på en italiensk restaurang för några år sedan. Då serverades den som förrätt i en liten rund keramikform som stått ugnen ett tag så hela den runda ostbiten hade smält. Kryddad med oregano serverades den med himmelska vitlöksbröd. Man skar ut bitar av den smälta, trådiga osten (påminner om smält mozzarella men med godare smak) och la den på vitlöksbrödet och åt. Efter det letade jag alltid efter Provolone i de spanska delikatesshyllorna och gjorde många fynd. Detta resulterade i en Provolonebesatt familj. Så fort någon sätter sin fot på spansk mark måste den köpa på sig en ranson Provolone till alla abstinensstinna ostälskare i Sverige. Jag har även sett att en av USA:s bästa pizzerior använder Provolone som ost istället för mozzarella. Detta blir något att prova.

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Filip Elofsson och Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB