Malin Collin

La Dolce Vita vs Hell i Stockholm

Startsida / Inlägg

Fransk matlagning – Bouquet garni

av Malin Collin, reporter

För att lyckas med en riktigt fransk Boeuf bourguignon krävs förutom ett gott kött, en flaska rödvin och de klassiska grönsakstillbehören, även en Bouquet garni. En Bouquet garni är en blandning av kryddor som knyts ihop och sänks ner i grytan under koktiden för att sedan lyftas ur vid servering. Den vanligaste kombinationen är lagerblad, några kvistar persilja och ett par kvistar färsk timjan. Man kan dock se variationer med purjolök och vitpepparkorn. Vanligt är att lägga örterna i en tom tepåse så de inte ramlar sönder i grytan. Jag kommer dock att köra det gamla hederliga knytknepet.

  • Tjänstgörande redaktörer: Joakim Ottosson, Kristina Jeppsson, Elvira S Barsotti och Filip Elofsson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB