Malin Collin

La Dolce Vita vs Hell i Stockholm

Startsida / Inlägg

Löksoppsskitsnack

av Malin Collin, reporter

Kvällens avsnitt av Jamie Oliver satte mitt matlagningssinne i gungning. Vad menade han när han lagade sin engelska löksoppa? Han menade på att det absolut inte hade något att göra med den franska löksoppan. Jag menar, den franska löksoppan tillagas på exakt samma sätt  – förutom att fransmännen oftast byter ut salvian mot timjan och häller på ett glas vitt vin i soppan. Jag är övertygad att det inte finns någon härlig pittoresk historia bakom den ”engelska löksoppan”. Den franska däremot, avnjöts i dekadensen Paris för många år sedan runt kvarteren Les Halles. Det var den gamla tidens svar på vår nattmatshamburgare. De dekadenta parisarna tog en löksoppa på väg hem från absinthstinna klubbar och den serverades med en baguettebit med riven ost som gratinerats i portionsskålar. Den pittoreska historien förtäljer dock inte om de mådde kasst i magen när söndagens första solstrålar reflekterades i Eiffeltornet.

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Emma Lindström och Emelie Perdomo
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB