Malin Collin

La Dolce Vita vs Hell i Stockholm

Startsida / Inlägg

Jobbigaste matfamiljen i världshistorien

av Malin Collin, reporter

Nu ska jag luncha med min mamma någonstans i Helsingborg. Vi har inte bestämt plats för denna måltid ännu för det står och väger mellan olika favoriter. Som tur är gillar vi ungefär samma mat vilket inte brukar vara en vanligt sak i vår familj. Hemma hos oss serverades det alltid både potatis och pasta/ris. Normalt sett serverades det också c:a tre varianter på varje rätt (tex kyckling  – något ugnsstekt lår, någon filé i god sås och någon filé au naturel). Alla som åt hos oss tyckte att vi var konstiga men samtidigt var folk nöjda för att det fanns så mycket att välja mellan. Det enda som hela familjen äter är: fint kött tex oxfilé (4/5 hatar fett på köttet), potatis (avancerat tillagad – inte kokt alltså) och en mustig sås med mycket vin och fond (med kantarellerna BREDVID så Mia också kan ta sås). Detta är vad jag har att vänta de närmaste fem kvällarna med andra ord eftersom vi då kommer att vara fulltaliga. Fem varianter på fint kött, potatis och sås. Collins hjärnor börjar spinna. Tur vi bara ses några veckor om året så att vi resten av tiden kan äta våra egna konstiga rätter.

  • Tjänstgörande redaktör: Johan Edgar
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB