Förr i tiden då man kokade spagettin i en timme
avJag kokade ihop lite hederlig mat i form av kokt potatis, haricots verts-sallad, vitvinssås och panerade fiskfiléer. Problemet var att jag överdrev mängden smör en aning när jag stekte fisken och när smöret sedan blev för varmt började det osa något in i. Hela köket rökfylldes och molnet drog sedan vidare till vardagsrummet. Nu luktar väl både jag, killen, kläderna och sängkläderna gammal stekt fisk. Sweet.
För övrigt känns kokt potatis så 1950-tal på något vis. Jag hyser fördomar om att man på den tiden bara åt kokt potatis till allt. Sedan kryddade man alla maträtter med salt och vitpeppar. Vi hittade en gammal kokbok från början av nittionhundratalet en gång som hette Prinsessornas kokbok och där fanns ett recept på spagetti med tomatsås. Till fyra personer skulle man ta typ 70 gram (hur lite åt de på den tiden?) spagetti och koka till pastan var riktigt mjuk. En timme var lagom, stod det. Al dente hade kanske inte kommit till Sverige då. Tomatsåsen skulle bara bestå av hackad lök, tomatpuré (för riktiga tomater kunde vara så svårt att få tag i) och smör (och såklart lite vitpeppar och salt). Det lät inte som en kulinarisk fullträff precis.