Lyxig lyxmiddag (som tyvärr ser ut som vägkrogsmat på bilden)
avJag är helt uppenbart ingen matfotograf ännu – därför ser den här maten ut lite som något från en vägkrog mellan Linköping och Alvesta. I själva verket har jag lagt ner flera timmar på denna rätt som består av rostbiffsfiléer grillade i grillpanna, sås gjord på rödvin, matlagningsgrädde, köttbuljong och krossad rosé- och grönpeppar. Till det bakade potatisar som jag gröpt ur, blandat med kantareller som stekts med finhackad lök och vitlök i smör, parmesanost, äggula, matlagningsgrädde, salt, peppar och lite kryddgrönt. Sedan har lade jag tillbaka potatisröran i skalen och gratinerade dem i ugnen tills de fick fin färg. Vid sidan av serverade jag en enkel sallad på ruccola, mozzarella och babypärltomater, olivolja, citronsaft och lite salt och peppar. Gott var det i alla fall.