Malin Collin

La Dolce Vita vs Hell i Stockholm

Startsida / Inlägg

Lyxig lyxmiddag (som tyvärr ser ut som vägkrogsmat på bilden)

av Malin Collin, reporter

Jag är helt uppenbart ingen matfotograf ännu – därför ser den här maten ut lite som något från en vägkrog mellan Linköping och Alvesta. I själva verket har jag lagt ner flera timmar på denna rätt som består av rostbiffsfiléer grillade i grillpanna, sås gjord på rödvin, matlagningsgrädde, köttbuljong och krossad rosé- och grönpeppar. Till det bakade potatisar som jag gröpt ur, blandat med kantareller som stekts med finhackad lök och vitlök i smör, parmesanost, äggula, matlagningsgrädde, salt, peppar och lite kryddgrönt. Sedan har lade jag tillbaka potatisröran i skalen och gratinerade dem i ugnen tills de fick fin färg. Vid sidan av serverade jag en enkel sallad på ruccola, mozzarella och babypärltomater, olivolja, citronsaft och lite salt och peppar. Gott var det i alla fall.

  • Tjänstgörande redaktörer: Joakim Ottosson, Kristina Jeppsson, Elvira S Barsotti och Filip Elofsson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB