Mitt recept from heaven
avIdag blev det som sagt pilgrimsmusslor. Jag skriver hela receptet på min egenkomponerade goda rätt:
4 personer
– 300-400g tinade pilgrimsmusslor som steks hög värme i lite olivolja, salt och peppar som hastigast på båda sidor (gärna i grillpanna) precis innan servering.
– Ett till ett och halvt paket papardelle (gärna Barilla)
Sås
– Hackade vitlök 1-2 klyftor
– 1-2 finhackade schalottenlökar
Stek utan att få färg i olivolja och en klick smör. Pudra en matsked mjöl, låt blanda med fettet och löken.
– 2 dl vitt torrt vin
– 1 msk tomatpuré
– 1 kuvert saffran
– En rejäl skvätt hummerfond
Koka ihop ett par minuter
– En burk fet Crème fraîche
– En deciliter mellangrädde eller matlagningsgrädde
– En burk fina konserverade, hela tomater skurna i små bitar (lägg inte i spadet)
– Salt och Cayennepeppar
Koka papardellen och lägg i ett paket Sugar snap beans eller sockerärter sista minuten. Blanda allt utom pilgrimsmusslorna i en kastrull och servera sedan snygg på tallrikar. Mycket gott (och man dör inte direkt om man har i tigerräkor också…)