Malin Collin

La Dolce Vita vs Hell i Stockholm

Startsida / Inlägg

Mitt recept from heaven

av Malin Collin, reporter

Idag blev det som sagt pilgrimsmusslor. Jag skriver hela receptet på min egenkomponerade goda rätt:

4 personer

– 300-400g tinade pilgrimsmusslor som steks hög värme i lite olivolja, salt och peppar som hastigast på båda sidor (gärna i grillpanna) precis innan servering.

– Ett till ett och halvt paket papardelle (gärna Barilla)

Sås

– Hackade vitlök 1-2 klyftor

– 1-2 finhackade schalottenlökar

Stek utan att få färg i olivolja och en klick smör. Pudra en matsked mjöl, låt blanda med fettet och löken.

– 2 dl vitt torrt vin

– 1 msk tomatpuré

– 1 kuvert saffran

– En rejäl skvätt hummerfond

Koka ihop ett par minuter

– En burk fet Crème fraîche

– En deciliter mellangrädde eller matlagningsgrädde

– En burk fina konserverade, hela tomater skurna i små bitar (lägg inte i spadet)

– Salt och Cayennepeppar

Koka papardellen och lägg i ett paket Sugar snap beans eller sockerärter sista minuten. Blanda allt utom pilgrimsmusslorna i en kastrull och servera sedan snygg på tallrikar. Mycket gott (och man dör inte direkt om man har i tigerräkor också…)

  • Tjänstgörande redaktörer: Sandra Christensen, Alex Rodriguez och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB