Malin Collin

La Dolce Vita vs Hell i Stockholm

Startsida / Inlägg

Hummerlunch

av Malin Collin, reporter

Under vår semster i Spanien hade jag ett extremt sug efter hummer dagarna i ända. Detta gjorde att jag ständigt tjatade om hur sugen jag var på Arroz con Bogavante vilket är en typisk spansk rätt med hummer, bläckfisk och musslor i en smakrik buljong kokt på äkta fiskbuljong, vitlök, vin, tomat och persilja. I grytan kokar man också ris av samma sort som man finner i paella. Detta är en underbart god rätt. En dag tröttnade en av mina spanska vänner på mitt hummertjat och bokade bord på en av de trevligaste restaurangerna ute i en liten by, placerad mellan risodlingarna, mitt på Ebrodeltat. Där blev det hummerlunch med skumpa och goda vänner. Och äntligen fick de tyst på mig när jag hade överdoserat hummer.

Här ser ni en tallrik Arroz con Bogavante

Man fick fina förkläden så man inte spillde eller sprätte ner sina kläder med hummerinälvor.

Mia skräms med hummerklo

Mia verkar sur medan Anna underhåller spanjorer

Spanjorkompis och Mia låter sig väl smaka

Här får ni som kan spanska ett recept på härligheten.

  • Tjänstgörande redaktör: Johan Edgar
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB