Hummerlunch
avUnder vår semster i Spanien hade jag ett extremt sug efter hummer dagarna i ända. Detta gjorde att jag ständigt tjatade om hur sugen jag var på Arroz con Bogavante vilket är en typisk spansk rätt med hummer, bläckfisk och musslor i en smakrik buljong kokt på äkta fiskbuljong, vitlök, vin, tomat och persilja. I grytan kokar man också ris av samma sort som man finner i paella. Detta är en underbart god rätt. En dag tröttnade en av mina spanska vänner på mitt hummertjat och bokade bord på en av de trevligaste restaurangerna ute i en liten by, placerad mellan risodlingarna, mitt på Ebrodeltat. Där blev det hummerlunch med skumpa och goda vänner. Och äntligen fick de tyst på mig när jag hade överdoserat hummer.
Här ser ni en tallrik Arroz con Bogavante
Man fick fina förkläden så man inte spillde eller sprätte ner sina kläder med hummerinälvor.
Mia skräms med hummerklo
Mia verkar sur medan Anna underhåller spanjorer
Spanjorkompis och Mia låter sig väl smaka
Här får ni som kan spanska ett recept på härligheten.