Malin Collin

La Dolce Vita vs Hell i Stockholm

Startsida / Inlägg

Så lät det när jag blev inbjuden på kräftskiva i samband med att den första snön föll

av Malin Collin, reporter

Min syrra Mia tittade förbi mig igår efter sin föreläsning.

Mia: Den där kräftskivan jag pratade om – den blir av trots allt men inte förrän i slutet av oktober. Du är jättevälkommen!

Jag: Alltså jag kommer inte på en kräftskiva när första snön faller. Hela poängen är ju sensommarkväll och värme. Det är ju som att fira jul i april!

Mia: Jaja, men vi kan ju strunta i att kalla det kräftskiva och byta namn till skaldjurbuffé eller kanske havets läckerheter kanske?

Jag: Hahahaha! Har du glömt att du och dina polare är studenter – stor chans att ni lyckas skapa en lyxig skaldjursbuffé! Vad ska du bidra med? En hel låda Crabsticks från Prisxtra eller? Åh – det är vitfisk med krabbEXTRAKT, mmmmm, passar fiiiint på skaldjursbuffén!

Mia: Hmm, typ. Har vi tur så kanske någon tar med fiskpinnar och lägger upp de på ett fint serveringsfat.

Jag: Ja då blir det verkligen havets läckerheter.

Mia: Sen kanske någon plockar med lite grå Alaska pollock, formfranska från Willys och ett paket smörgåsmargarin.

Jag: Och en plastcitron – för det är billigare i längden än färska citroner.

Mia: Ja, och torkad dill i en kryddbruk för det är också drygare än färsk dill!

Jag: Sa jag förresten att jag inte kommer?