Malin Collin

La Dolce Vita vs Hell i Stockholm

Startsida / Inlägg

Att koka soppa på en spik – eller när kontot utmanar matinköpen

av Malin Collin, reporter

Jag och min kille hade inte riktigt kollat våra konton på ett tag och insåg att ingen av oss direkt kunde klassas som rika den kommande veckan. Det var här min expertiskunskap trädde in. Under en vecka framöver ska jag bara laga mat från frysen. God bless me och mina extraprisfynd som jag alltid plockar på mig, stoppar in i frysen och glömmer bort. Nu återfann jag kilovis med köttfärs, fiskfiléer och kycklingfiléer. Dessutom har vi konserver och mängder av pasta och lasagneplattor i skåpen. Nu är det bara kreativiten som saknas. Vem som helst kan ju laga god mat när man har goda råvaror så att säga – att däremot laga god mat med små medel är svårare. Själv är jag mycket kräsen och äter inte äcklig mat så de gamla studentårens kunskaper kommer väl till pass här då mången lyxmiddag för få kronor inmundigades. I skrivandets stund står en alternativ Crème Vichyssoise och puttrar på spisen. Lite morot får sätta färg på soppan idag. Inte historiens roligaste mat men när man inte är särskilt hungrig och klockan är mycket så passar det utmärkt.

  • Tjänstgörande redaktör: Johan Edgar
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB