Malin Collin

La Dolce Vita vs Hell i Stockholm

Startsida / Inlägg

Att finna den minsta gemensamma nämnaren när det gäller mat

av Malin Collin, reporter

Imorgon ska jag laga middag till delar av min familj. Vi är lite okonventionella när det gäller mat. Ingen tycker om samma sak. Trots detta faktum åt vi alltid middag tillsammans men ofta helt olika rätter. Goda dagar var enda skillnaden tillbehören – det vill säga att det alltid stod både en skål med potatis av något slag och en skål med pasta eller ris på middagsbordet. Nu är min kille också inblandad i middagen imorgon och jag försöker finna minsta gemensamma nämnare – alltså den maträtt/råvara som jag kan laga så att alla blir nöjda.

Jag – äter helst pasta, kyckling, skaldjur, nudlar och mycket chili och hoppar gärna över kött.

Niklas – äter helst kött men absolut inte kyckling eller skaldjur.

Mamma – äter helst pasta, skaldjur, kyckling men vägrar styrka – inte ens svartpeppar är tillåtet.

Mia – äter allt.

Anna – don’t get me started – men vi kan säga att hon helst äter kött eller kyckling och potäter.

Vad blir det då? Antagligen något köttaktigt. Med något potatisaktigt. Andra förslag?

  • Tjänstgörande redaktör: Elin Wieslander, Mikael Hedmark, Jennifer Snårbacka
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB