Malin Collin

La Dolce Vita vs Hell i Stockholm

Startsida / Inlägg

En familjeresa med häckling som ledord

av Malin Collin, reporter


I fredags drog jag och min familj
på miniresa till Köpenhamn över dagen. Mia och Pappa grundade med en röd pölse på båten till Helsingör. Sedan körde vi till Köpenhamn och fick slutligen in vår bil i ett skamligt dyrt parkeringshus med lite allmän åksjuka som resultat.
Strax därpå vandrade familjen på ett led mellan cyklar för att kunna ta oss till Magasin och måste då passera en heroinist som hängde som en räka över det lilla utrymme vi hade. Vi smet förbi, men Mia skuttade efter och sa till knarkaren; ”nej tack, jag tar hellre en korv”. Då skrattade familjen ihjäl sig medan vi passerade övergångsställen.
Sedan insåg vi att det inte fungerade att hålla ihop fem insano-crazy-people genom hela Ströget så vi började delade upp oss i olika grupper. Jag valde mamma, pappa valde Anna och sedan var det bara Mia kvar (som på gympalektionerna). Hon såg så ledsen ut så vi valde henne också. Sedan lade alla familjemedlemmarna händerna i en hög så vi stod som en ring och hojtade saker som: ”go” eller ”kör”. Efteråt kändes det lite dumt.
Sedan for vi. In och ut i affärer. Mark Jacobs och finvinsbutik. Därefter Illum där mamma och jag flippade ur över Oilily-väskorna som låg på sina små bord och bara ropade på oss. Lilagalna Mamma kunde inte låta bli att köpa en av godsakerna. Själv tillät inte min veckopeng denna väska just nu. 
Sedan gick vi till en restaurang för lunch. Där fick Anna en kolbit i ministorlek istället för hakkeböf så då fick klaga och ha oss en massa. Sedan var jag så oerhört upprörd över den dåliga servicen, den platta, svarta biffen och den enerverande musiken som spelades när jag gick till toaletten så jag bokstavligen knuffade bort en efterbliven kvinna från att tränga sig före mig på toa. Alltså, då, sittandes på den kalla toaringen kände jag att jag på något vis hade kokat över när jag såg den efterblivna tanten kika in på mig (det var en sådan där trendig dörr som ger ett trendigt men föga önkvärt peephole och upprepa sitt ”Jeg maste tisse”-mantra over and over again. På väg ut ur restaurangen sa Anna och Mia till ett tiotal svenskar som väntade på bord till restaurangen att de borde leta efter ett bättre ställe om de inte var sugna på att vänta 40 minuter bara för att få en förkolnad, enkronestor hakkeböf. De tackade för tipset och drog. Resten av tiden i stan spenderade jag på Ole Henriksens avdelning på Illum, samtalandes med en übergay säljare. Han berättade skitmycket och lät mig testa grejer. Jag förstod ungefär 20-30 procent av vad han sa. Men det var kul ändå. Sedan började vi dra oss mot bilen för att återvända till vårt eget land.

 • Tjänstgörande redaktör: Matilda Andersson, Fredrik Palmqvist, Nils Höglander
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB