Middagstips till folk som är stressade och äter för lite fisk
av
För er som är stressade och äter för lite fisk så ska jag tipsa er om ett urenkelt recept som har sitt ursprung i en receptbok som jag om min kompis Paula lagade oss igenom vårt första år hemifrån när vi bodde i Frankrike.
400g fisk i munsbitar (jag gör den ofta på hokifilé eller pangasius men det går lika bra med lax etc)
1,5 dl vitt vin
1 fiskbuljongstärning (knorr)
2dl crème fraîche (om ni vill lyxa till det tar ni saffran/tomat annars bara vanlig naturell)
1,5 dl matlagningsgrädde
salt och peppar
gräslök (jag har alltid en liten kartong i frysen)
en hög med haricots verts
Koka upp vin och buljong, tillsätt mejeriprodukterna, släng slutligen i fisken och upptinade haricots verts. Servera med ris eller potatis.
Det tar typ tio minuter att laga och alla brukar gilla det.