När våren tittar fram blir man inspirerad i köket
avVilket vårväder det var idag! Jag tog mig en promenad från Skanstull till Enskede och fick således lite motion också. I Enskede hämtade jag en bil som jag sedan körde till min syrra. Där var min andra syrra också så vi satt och kollade amerikanska kläder på internet och läste kokböcker. Sedan åkte jag hem och svängde ihop himmelska små crostinis. Jag skar röda, fina cocktailtomater i fyra klyftor, hackade en schalottenlök, rev lite av en vitlöksklyfta och blandade detta i en skål med olivolja, lite balsamvinäger, örtkryddor, salt och peppar. Sedan grillade jag rustikbaguette i skivor i ugnen och gned sedan in dem i olivolja och vitlök. Därefter lade jag tomatröran på brödet och toppade varje liten crostini med stora bitar av mozzarellaost. Det blev så sjukt gott – vårens svar på kantarellsmörgås. Dricker ett glas iskallt vitt nu och ska snart ge mig på huvudrätten. Den här helgen har varit härlig på något sätt – vår i luften med löfte om kommande sommar, massor av tid med båda mina systrar (det är inte ofta vi alla tre hinner ses ordentligt nuförtiden), kvalitetstid med min kille och underbar mat.