Malin Collin

La Dolce Vita vs Hell i Stockholm

Startsida / Inlägg

Sugen på att äta en kråka till middag?

av Malin Collin, reporter
Jag vet inte hur ni känner men själv ställer jag mig en aning tveksam till att äta vårkråka till middag. Vårkråka har serverats i mars månad på Tennstopet i Stockholm sedan 1971. Tydligen skjuter man kråkorna i mars då de återvänder från varmare breddgrader för då är det smala – av någon anledning smakar deras fett alldeles vidrigt. Sedan lägger man kråkköttet i rödvin ett par dygn så det blir surt och sedan serverar man det med cognacsås och pyntar tvåhundrafemtio spänn för kalaset (tydligen påminner smaken om lever). Dock behöver man inte oroa sig för att man får en skabbig sopkråka med gamla Big Mac-rester i magen för de här kråkorna skjuts på landsbygden under ordnade former. But still – jag skulle inte beställa kråkan. Jag håller mig till nötkött typ. (Förutom en gång då jag åt känguru). (Vilket var gott). (Och fasan gillar jag). (Och en kanin eller hare kan slinka ner om jag är artig och befinner mig i sydeuropa).
  • Tjänstgörande redaktörer: Joakim Ottosson , Jenny Åsell och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB