Årets första grillning
avJag joggade idag som det var tänkt. Sköt bara på spektaklet i fyra timmar innan jag kom till skott. Sedan duschade jag efter en svår luftrör-som-är-angripna-av-pollen-hostattack. Därefter satte jag mig i bilen och åkte till Enskede på grillmiddag. Vi satt ute i trädgården och åt marinerad, helgrillad fläskfilé med hemgjort kryddsmör, sås, sallad, potatis, you name it. Årets första grillning är ju svårslagen. Jag har gått runt de senaste dagarna och bara känt grilldoften från gårdarna här på Södermalm och blivit avundsjuk. Inte kunde jag ana att jag så snart skulle få en kolgrillad köttbit i min egen mun. Nu har jag svår kroppssmärta och roar mig med att läsa smalrecept i en massa nummer av tidskriften Må bra som min svärmor skickade med. Där beräknar de 40 gram fullkornspasta för en middag. Vad är det? Tre, fyra strån? Det står man ju stadigt på. I alla fall i 45 sekunder.