Malin Collin

La Dolce Vita vs Hell i Stockholm

Startsida / Inlägg

Bröllop på Ulriksdals Wärdshus

av Malin Collin, reporter
Här – på underbart vackra Ulriksdals Wärdshus tillbringade vi gårkvällen med en bröllopsmiddag för att fira en av mina bästa vänner som blev bortgift med en bra karl. Först bjöds det på bubbel i trädgården med utsikt över vattnet. Sedan intogs den fantastiska middagen på Södra verandan. Bordsplaceringen var av det roligare slaget där alla ungdomar (alltså vi) satt runt brudparet och de äldre fick sitta längst ut på långbordets kanter. Först åt vi terrine på röding, kalixlöjrom, ärtpuré och gurkpärlor. Sedan blev det hjortkalvfilé som var alldeles himmelskt mör och välhängd. Till den serverades en fabulös sås på peppar och cognac, en liten puré på jordärtsskocka eller kanske persiljerot, ugnsrostade grönsaker och färskpotatis. Helt underbart gott. Efter alla tal var avklarade bjöds det på en urgod bröllopstårta, kaffe och avec. Sammanfattningsvis var det en himla mysig, fin och lyxig kväll.
Kvällen avslutades med en promenad genom skogen till tunnelbanan och man kom hem i vettig tid vilket kändes fint.
  • Tjänstgörande redaktörer: Joakim Ottosson, Kristina Jeppsson, Elvira S Barsotti och Filip Elofsson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB