Malin Collin

La Dolce Vita vs Hell i Stockholm

Startsida / Inlägg

Bilder från Where the Action is

av Malin Collin, reporter

Oj, vad kul det var på Where the Action is igår. Jag anlände till området när Sahara Hotnights spelade, runt tre halv fyra. Då hade jag redan råkat bygga upp en rejäl blåsa på hälen med hjälp av lång promenad och tunga gummistövlar. Som tur var lyckades jag komma över ett gäng plåster av en snäll tjej i informationen. Annars var det mest mängden bajamajas som imponerade på mig på själva området. Ingen kö trots 18.000 besökare. Först hängde jag i alkoholområdet med min syrra och Maria. Vi kollade på Dirty Pretty Things och dånade av Carl Barâts snygghet. Sedan sprang vi runt på området lite och jag stod i en fyrtio minuters thaimatskö.

Sedan dök även min kille upp och vi satte oss backstage under Sverigematchen för att det var så fullt med folk vid storbildsskärmen. Vi drack lite öl och babblade och trillade in i min gamla fina vän Fredrik och Jens som hade skaffat skägg. Vi satt sedan typ resten av kvällen och babblade



Eftersom vi alla är gamla Dinosaur Jr-fans men med betoning på gamla så orkade vi inte stå och se spelningen – däremot såg man scenen utmärkt från vårt bord så vi nöjde oss med det. Långt senare var det då dags för den så kallade höjdpunkten – nämligen Foo Fighters. Då blev killarna som galna och dansade på bord och spelade luftgitarr. Min kille dansar bordsdansen.

Fredrik river av ett luftgitarrssolo.

Och så gick vi ut på området och lyssnade på några låtar. Väldigt fin stämning.

Snygg bild på Dave Grohls öga.

Sedan var det tack och godnatt och dags för 18.000 människor att ta sig hem. Kaos var såklart oundvikligt. Alla taxibilar var uppbokade, när vi väl anlände till universitetets t-bana var det enorma folkmassor som stod i kö bara för att få komma ner till spärrarna. Flera, flera tusen vandrade i lämmeltåg på längs motorvägen mot Roslagstull. Det gjorde vi med. Då kan jag säga att min hälblåsa gjorde absurt ont. Vi hittade ingen typ av fordon förrän nere på Odengatan. Detta innebar att vi promenerade VÄLDIGT många kilometer där på nattkvisten. När vi kom hem däckade min kille i soffan och kunde inte väckas så jag gick och lade mig och sov gott inatt.

Tack så mycket till Telia som både ordnade biljetter till mina bloggvinnare och till mig! Det var en fantastisk dag. Dessutom, när jag gick förbi Teliatältet på festivalområdet så fick jag en liten folder med fem gratislåtar från Telias enorma musikutbud. I iTunes-klass. Dags att tanka hem dem nu tror jag.

  • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Alex Rodriguez, Annika Panas
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB