Malin Collin

La Dolce Vita vs Hell i Stockholm

Startsida / Inlägg

Hur man gör sin egen Ben & Jerry’s-glass

av Malin Collin, reporter
Här kommer den enkla men goda onsdagsmiddagen i bilder. Eftersom jag redan har sammanfattat förrätt och varmrätt i mitt förra inlägg så kommer enbart recpetet på min kreativa efterrätt här. Jag är som de flesta andra förtjust i Ben & Jerry’s-glass. Tyvärr saknas flera av mina favoritsmaker på den svenska marknaden så igår kväll kom jag på att jag kunde göra min egen version av Oatmeal Cookie Chunk. Den innehåller vaniljglass smaksatt med kanel, krossade oatmeal cookies (havrekakor) och fudge. Såhär gjorde jag:
Köp en liter vaniljglass av god kvalitet som du låter tina en aning. Häll hela paketet i en stor skål och tillsätt ganska mycket malen kanel. Rör med en slickepott. Tillsätt ett helt paket krossade Hobnobs-kakor med choklad (finns i alla butiker). Skär en handfull gräddkolor från lösgodishyllan i mindre bitar och blanda ner. Jobba snabbt så glassen inte smälter helt. När allt är blandat – häll tillbaka hela smeten i glasspaketet och lägg in i frysen. Ta fram paketet fem, tio minuter innan servering. Jag kan meddela att det blev sjukt gott!


  • Tjänstgörande redaktör: Elliot Morseth Edvinsson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB