Hur man gör sin egen Ben & Jerry’s-glass
av
Här kommer den enkla men goda onsdagsmiddagen i bilder. Eftersom jag redan har sammanfattat förrätt och varmrätt i mitt förra inlägg så kommer enbart recpetet på min kreativa efterrätt här. Jag är som de flesta andra förtjust i Ben & Jerry’s-glass. Tyvärr saknas flera av mina favoritsmaker på den svenska marknaden så igår kväll kom jag på att jag kunde göra min egen version av Oatmeal Cookie Chunk. Den innehåller vaniljglass smaksatt med kanel, krossade oatmeal cookies (havrekakor) och fudge. Såhär gjorde jag:
Köp en liter vaniljglass av god kvalitet som du låter tina en aning. Häll hela paketet i en stor skål och tillsätt ganska mycket malen kanel. Rör med en slickepott. Tillsätt ett helt paket krossade Hobnobs-kakor med choklad (finns i alla butiker). Skär en handfull gräddkolor från lösgodishyllan i mindre bitar och blanda ner. Jobba snabbt så glassen inte smälter helt. När allt är blandat – häll tillbaka hela smeten i glasspaketet och lägg in i frysen. Ta fram paketet fem, tio minuter innan servering. Jag kan meddela att det blev sjukt gott!
Köp en liter vaniljglass av god kvalitet som du låter tina en aning. Häll hela paketet i en stor skål och tillsätt ganska mycket malen kanel. Rör med en slickepott. Tillsätt ett helt paket krossade Hobnobs-kakor med choklad (finns i alla butiker). Skär en handfull gräddkolor från lösgodishyllan i mindre bitar och blanda ner. Jobba snabbt så glassen inte smälter helt. När allt är blandat – häll tillbaka hela smeten i glasspaketet och lägg in i frysen. Ta fram paketet fem, tio minuter innan servering. Jag kan meddela att det blev sjukt gott!