Malin Collin

La Dolce Vita vs Hell i Stockholm

Startsida / Inlägg

En somrigare version av ”kött och potatis” – bild och recept

av Malin Collin, reporter
Idag blev det en lite somrigare version av typen ”kött och potatis”. Jag lagade ett basilikamos (på färskpotatis – var helt chockad att det fungerade – lite klistrigare men ändå okej). Först kokade jag potatis med ett par skalade vitlöksklyftor i vattnet. Sedan hällde jag av vattnet och mosade potatis och vitlök med potatisstöt. Sedan värmde jag mellangrädde och smör i en kastrull, tillsatte en kruka basilika, mixade med stavmixer och hällde sedan i potatisen. Rörde om till ett fint mos, tillsatte ett par deciliter parmesanost, salt och nymalen svartpeppar. Den lilla tomatkompotten gjorde jag på följande vis: jag delade ett gäng körsbärstomater på kvist i två delar. Sedan lade jag dem på ett bakplåtspapper med lite olivolja på med snittytan uppåt – salta, pepprade och körde i ugnen på 225 grader i 40 minuter. Sedan tog jag ut dem, hällde i en skål, droppade lite balsamvinäger över och satt i kylen ett tag för att få de att svalna. Till detta serverades ovanligt fin lövbiff (hallå, tråkköttbit) och lite sky. Mycket gott.
  • Tjänstgörande redaktörer: Elin Wieslander, Filip Elofsson och Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB