En somrigare version av ”kött och potatis” – bild och recept
av
Idag blev det en lite somrigare version av typen ”kött och potatis”. Jag lagade ett basilikamos (på färskpotatis – var helt chockad att det fungerade – lite klistrigare men ändå okej). Först kokade jag potatis med ett par skalade vitlöksklyftor i vattnet. Sedan hällde jag av vattnet och mosade potatis och vitlök med potatisstöt. Sedan värmde jag mellangrädde och smör i en kastrull, tillsatte en kruka basilika, mixade med stavmixer och hällde sedan i potatisen. Rörde om till ett fint mos, tillsatte ett par deciliter parmesanost, salt och nymalen svartpeppar. Den lilla tomatkompotten gjorde jag på följande vis: jag delade ett gäng körsbärstomater på kvist i två delar. Sedan lade jag dem på ett bakplåtspapper med lite olivolja på med snittytan uppåt – salta, pepprade och körde i ugnen på 225 grader i 40 minuter. Sedan tog jag ut dem, hällde i en skål, droppade lite balsamvinäger över och satt i kylen ett tag för att få de att svalna. Till detta serverades ovanligt fin lövbiff (hallå, tråkköttbit) och lite sky. Mycket gott.