Underbar italiensk middag
avIdag blev jag sugen på något riktigt salt med tanke på det varma vädret. Först tänkte jag laga en pasta all’amatriciana men ändrade mig sedan lite när jag väl kom till affären. Där hittade jag nämligen några trevliga raviolis fyllda med grillad tomat, mozzarella och basilika som jag köpte. Jag gjorde således en enkel tomatsås på en liten finhackad lök som fick svettas i olivolja ett bra tag, tillsatte sedan en basilikabuljongstärning, lite tomatpuré, en slurk vitt vin och en ordentlig hög fina, röda körsbärstomater på kvist i fyra delar (jag är besatt av röda körsbärstomater på kvist nu för tiden – ungefär 30 % av min inkomst går till dessa som skapelser just nu). Sedan hällde jag på lite passerade tomater, en riven vitlöksklyfta, en tesked socker, salt och peppar. Detta fick puttra i kanske 30-40 minuter på låg värme. Under tiden knaperstekte jag ett paket bacon som fick rinna av på hushållspapper. Jag slängde också ihop en liten sallad med buffelmozzarella och basilikablad mellan delade pärlbabytomater och kryddade med salt, peppar och olivolja. Sedan rostade jag pinjenötter och kokade raviolin och lade upp maten. Det blev supergott!